BREAKING NEWS
  • 0:00 » Piața globală de fuziuni și achiziții a scăzut cu 20% în prima jumătate a anului 2022, după recordul atins anul trecut
  • 23:58 » One United Properties cumpără un nou teren în Floreasca și dezvoltă un nou proiect rezidențial cu blocuri de mică înălțime/ Compania negociază pentru peste 20 de dezvoltări
  • 23:56 » 20 de ONG-uri cer Avocatului Poporului să evalueze constituționalitatea OUG-ului privind Cloud-ul guvernamental
  • 23:53 » CNCAV se desființează. Andrei Baciu: A fost o reală onoare, o mândrie adevărată. 67 de oameni au lucrat continuu pentru a vă vaccina în siguranță
  • 23:51 » Adela Cojan: Am fost țara din Europa cu cele mai mari controverse legate de vaccinul anti-COVID
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Schimbare majoră în școlile din România din septembrie 2022. E oficial, legea a fost promulgată

Se anunță o schimbare majoră în școlile din România încă din luna septembrie a anului 2022. Este oficial, iar legea a fost deja promulgată. Așadar, ce vor face elevii de clasa a opta începând din anul școlar 2022-2023, vedeți în rândurile de mai jos.

Se introduce o nouă materie în școli. Doar elevii de clasa a opta o vor avea în orar

Elevii vor face în școli Educație Sexuală începând cu luna septembrie a acestui an. Educația sexuală la școală se va face doar din clasa a 8-a și numai cu acordul scris al părinților, conform unui vot dat marți în Camera Deputaților, cameră decizională. De asemenea, legea, care reglementează educația sexuală în școli, a fost întoarsă o dată în Parlament de președintele Klaus Iohannis și va fi trimisă acum din nou la promulgare.

În legea actuală nu apare însă sintagma „educație sexuală”, ci „educație pentru viață” și „educație sanitară”. Programele ce vor putea fi predate au ca scos prevenirea bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii la minore, un flagel social în țara noastră.

AUR nu este de acord cu noua materie școlară

Proiectul a fost adoptat în Camera Deputaților cu 224 voturi „pentru”, unul „contra” şi 49 de abţineri. De asemenea, la dezbateri, deputatul partidului AUR, Alin Coleşa a afirmat că nu este nevoie de „sexualizarea copiilor”, conform Agerpres, în condițiile în care Alianța pentru Unirea Românilor s-a împotrivit constant introducerii acestei discipline de la clasele mici.

„Avem nevoie de libertate, nu de ideologie, avem nevoie de libertatea de a ne alege cum ne creştem copiii. Nu avem nevoie de masturbarea copiilor, de ideologie de gen, de avorturi la adolescenţi, de sexualizarea lor într-un cuvânt. O astfel de educaţie ar trebui să aibă la bază nişte concepte sănătoase, ar trebuie să fie încurajaţi să diminueze nevoia de atracţie fizică prin promovarea sportului, tot felul de pericole care există în mediul digital legate de aceste aspecte”, a spus Alin Coleşa.

USR vrea educație sexuală în școli cât mai timpurie

De asemenea, deputata Simina Tulbure de la USR, partid care a susținut introducerea cât mai timpurie a acestei materii, spune că România este pe primul loc în ceea ce privește numărul de mame minore.

„Trebuie să vorbim acum despre educaţia sexuală, nu sanitară. Trebuie să vorbim despre sex într-o ţară în care suntem numărul unu la mame minore. Suntem în topul ţărilor din UE unde violenţa domestică există în familii. Trebuie să discutăm despre consimţământ, pentru că elevii noştri nu cunosc ideea de consimţământ”, a precizat Simina Tulbure, deputat USR.

Și Mara Calistra, deputată PNL, a spus că dezbaterea pe această temă ar trebui să aibă loc, precizând că sunt multe cazuri de mame minore în România, boli cu transmitere sexuală la copii sub 15 ani, precum şi cazuri de violenţă domestică cu minore.

sursa: playtech impact.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide