BREAKING NEWS
  • 17:13 » Noua fântână arteziană din Satu Mare, distrusă de două autoutilitare MAI care au trecut peste ea
  • 17:10 » Franța. Legea certificatului de vaccinare, constituțională. Patronii de baruri au voie să ceară și actul de identitate
  • 17:04 » Sorana Cîrstea, prima reacție după calificarea în optimi la Australian Open
  • 16:56 » „Megaberg”, aisbergul uriaș desprins de Antarctica și topit complet în călătoria spre Sud. A eliberat și 1,5 miliarde de tone apă/ zi
  • 16:49 » Cod galben de ninsori și viscol, valabil până luni. Care sunt zonele vizate
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Schimbări înainte de Crăciun: decizia Uber care îi va bucura pe unii și necăji pe alții

Uber se confruntă cu o lipsă de 20.000 de șoferi înainte de sărbătorile de iarnă, scrie Playtech.

Uber a majorat cu 10% tarifele în Londra, o încercare de a-i atrage astfel pe șoferi să revină la muncă.

„Avem nevoie de mai mulți dintre voi, așa că spuneți-le prietenilor!” este mesajul companiei adresat șoferilor, însoțit de promisiuni de cu bonusuri de 500 de lire sterline pentru șoferii care recomandă prietenilor platforma.

În SUA, Uber a anunțat că va cheltui 250 de milioane de dolari pentru a crește stimulentele pentru șoferi, iar recent a raportat că numărul șoferilor activi a crescut cu 20%, din vară.

Prima majorare de prețuri din 2017

Recent, Uber Technologies a anunțat că va începe să ofere un plan de pensii pentru șoferii săi din Marea Britanie, la câteva luni după ce instanța supremă din această țară a decis că șoferii Uber sunt angajați și nu contractori independenți și în consecință beneficiază de drepturile acordate în mod normal angajaților.

Uber a anunțat că va contribui cu 3% din câștigurile realizate de șoferi la viitorul plan de pensii, iar șoferii pot alege să contribuie și ei cu minimum 5% din câștigurile lor.

Grupul american a subliniat că acesta este „primul plan de pensii pentru muncitorii cu orar flexibil” și i-a îndemnat și pe rivalii Ola, Bolt și Addison Lee să ofere planuri similare de pensii pentru șoferii lor.

„Aceasta va permite tuturor șoferilor să facă economii pentru viitorul lor chiar dacă lucrează pe multiple platforme”, a declarat Jamie Heywood, director pentru regiunile nordul și estul Europei la Uber.

La rândul său, Mick Rix, liderul sindicatului GMB, a calificat planul de pensii anunțat de Uber ca un „pas enorm în direcția bună”.

În luna mai a acestui an, Uber a anunțat că ajuns la un acord cu sindicatul britanic GMB pentru ca acesta să îi reprezinte pe cei aproximativ 70.000 de șoferi Uber din Marea Britanie.

Sursa: Playtech


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide