TRENDING
  • 8:05 » DUREREA LIGIEI DECA
  • 12:10 » ȚUȚU-POPESCU, DUETUL CU MASCĂ
  • 22:17 » Un milionar american își donează 99% din avere: „Copiii nu înțeleg deloc banii”
  • 22:15 » Moartea inexplicabilă a doi frați. S-au stins în aceeași zi, la o oră distanță: „Inima lui nu a mai suportat”
  • 22:14 » Mihaela Bilic, despre câtă ciocolată avem voie să mâncăm într-o zi. Condiția care nu trebuie încălcată
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, afirma ca sustine deschiderea anului scolar 2021-2022 cu prezenta fizica pentru toti elevii, fara scenarii de functionare bazate pe rata de infectare din fiecare localitate.

Scoala, din 13 septembrie 2021

“Bazandu-ma pe informatiile pe care le am in limite de competenta, bazandu-ma pe cunoasterea conditiilor din scoli, in care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decat in orice alte locuri, cu exceptia unitatilor sanitare, bazandu-ma pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din invatamant, bazandu-ma pe actiunile pe care le avem in vedere pentru a sustine importanta si necesitatea vaccinarii, ma pronunt cat se poate de clar in favoarea deschiderii cu prezenta fizica pentru toti elevii fara scenarii de functionare.

Am dreptul sa manifest acest optimism, in paralel luand in considerare orice alte variante vor rezulta din evolutia epidemiologica”, a afirmat Sorin Cimpeanu, marti, in cadrul unei conferinte de presa.

Intrebat daca profesorii vor fi testati periodic, ministrul a raspuns: “Desi sustin in modul cel mai hotarat importanta si avantajele vaccinarii ca unic gest care ne poate ajuta sa punem punct acestei pandemii, nu sunt adeptul obligativitatii. (…) Sustin importanta testarii cel putin in cazurile in care apar simptome”, a afirmat el.
Anul trecut, prezenta fizica la scoala a alternat cu scoala online in baza a trei scenarii, verde, galben si rosu, bazate pe rata de incidenta declarata in fiecare localitate. Cele trei scenarii vor disparea din luna septembrie, conform declaratiilor ministrului.
Anul scolar 2021-2022 este programat sa inceapa la 13 septembrie.
Sursa: Portal Învățământ

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide