TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ministerul Educatiei nu stie in acest moment cum se va recupera materia pentru cele doua saptamani de vacanta fortata, daca se va prelungi semestrul sau chiar daca vor fi amanate examenele de Bcalaureat si Evaluare Nationala. “Evolutia epidemiologica nu este atat de predictibila pe cat am avea nevoie. Asa ca vom decide pe niste date certe (cat se poate), si nu pe supozitii, dupa 8 noiembrie”, a anuntat ministrul Sorin Cimpeanu.

Scoala s-a suspendat si toti elevii vor intra de luni in vacanta pentru doua saptamani, asa cum a anuntat ieri presedintele Johannis. Din pacate, in acest moment incertitudinea planeaza asupra a ce se va intampla dupa aceste doua saptamani de vacanta.
Se amana examenele de Bacalaureat sau Evaluare Nationala? Se prelungeste semestrul cu inca doua saptamani? Se va scoate din nou din materia pentru examene, asa cum s-a intamplat in trecut, in cazuri similare? Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat cat se poate de sincer: “nu stim”.
“Intai sa stim ca nimic nu ne impiedica sa revenim la scoala in 8 noiembrie si apoi vom anunta si rezultatul consultarilor cu privire la structura anului scolar. Din pacate, evolutia epidemiologica nu este atat de predictibila pe cat am avea nevoie in sistemul de invatamant. Asa ca, vom decide pe niste date certe (cat se poate), si nu pe supozitii, dupa 8 noiembrie”, a explicat Cimpeanu. Acesta a precizat ca o decizie va fi luata in urma consultarilor cu toate partile implicate.
Intre timp, se stie cert faptul ca afterschool-urile NU se vor inchide. “Afterschool-urile organizate in regim privat nu functioneaza cu aplicarea cadrului legal stabilit de legea nr. 1/2011 a Educatiei Nationale, cu modificarile si completarile ulterioare. Acestea functioneaza in afara unitatilor de invatamant si nu sunt reglementate de Ministerul Educatiei . Acestea au obligatia sa respecte regulile generale de siguranta sanitara”, spune ministrul Sorin Cimpeanu.
Structura anului scolar 2021-2022 (asa cum este ea in acest moment)
Semestrul I:
– 14 saptamani de cursuri: 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021
Semestrul al II-lea:
– 20 saptamani de cursuri: 10 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022,
Vacantele elevilor (precizate in structura anului scolar in vigoare)
Vacanta pentru invatamant prescolar si primar: 25 – 31 octombrie 2021;
Vacanta de iarna: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022;
Vacanta de primavara: 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022;
Vacanta de vara: 11 iunie 2022 – pana la data din septembrie 2022 la care vor incepe cursurile anului scolar 2022 – 2023.
Sursa: Portal învățământ

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide