TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Se întâmplă la pompă și este fără precedent în România: cât costă motorina, dar benzina

Când vine vorba de prețurile la carburant din România, situația este una din ce în ce mai complicată pentru șoferii români. Una se ieftinește, alta se scumpește.

Încă de ieri, motorina s-a scumpit la stațiile OMV Petrom, în timp ce benzina s-a ieftinit accelerat. Dacă ieri vedeai la Lukoil, Rompetrol și Mol o ieftinire la benzina standard de 10 bani/l, realitatea este că tonul a fost dat de liderul pieței, Petrom. Astfel, s-a ajuns în situația în care prețul benzinei este cu peste 1,1 lei/l mai scăzut decât cel al motorinei, în toate stațiile. La Petrom, vorbim de o diferență de aproximativ 1,2 lei pe litru între tipurile de carburant în varianta standard.

Cât costă benzina și motorina în România, astăzi, 7 septembrie

În cazul în care te întrebi care este explicația pentru această discrepanță semnificativă între prețul la benzină și motorină, explicația este una cât se poate de simplă și pleacă de la sursă. În timp ce România își acoperă din producția internă necesarul de benzină, nu se poate spune același lucru despre diesel. Motorina se importă în țara noastră, la fel ca în majoritatea statelor UE.

Din acest motiv, motorina a sărit cu aproximativ 24 de bani pe litru în ultimele zece zile, în timp ce benzina s-a ieftinit cu 20 de bani, în doar 5 zile.

Lăsând la o parte detaliile tehnice, astăzi, 7 septembrie 2022, cea mai ieftină benzină standard o găsești în Capitală la Petrom, 7,16 lei pe litru,  pe Str. Dr. Herescu Petre. La Lukoil, prețul începe de la 7,18 lei, în timp ce la Mol o găsești pe cea mai scumpă, 7,32 lei la majoritatea benzinăriilor din grup.

Pe partea de motorină, după cum am menționat și în introducere, realitatea nu este la fel de optimistă. Începe la 8,35 lei la Petrom pe litru, dar sare până la 8,48 lei pe litru la Mol și 8,46 lei pe litru la OMV. Dacă ești adept de motorină superioară, prețul acesteia din urmă sare până la 8,97 lei pe litru la Mol.

Sursa: playtech


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide