TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Secretarul general al ONU îi încurajează pe tineri să mențină presiunea asupra guvernelor în combaterea schimbărilor climatice

Secretarul general al ONU i-a încurajat joi pe tineri să menţină presiunea asupra guvernelor lor, cărora să le dea exemplu şi să le ceară socoteală în legătură cu acţiunile pe care le întreprind în lupta împotriva schimbărilor climatice, relatează AFP.

„Tinerii au reprezentat avangarda în a propune soluţii pozitive, a cere dreptate în privinţa climei şi a cere socoteală conducătorilor. Avem nevoie ca tinerii de pretutindeni să continue să-şi facă auzite vocile”, a declarat Antonio Guterres, într-un mesaj video difuzat în faţa a 400 de tineri din toată lumea, reuniţi la Milano.

Secretarul general al ONU i-a îndemnat pe tineri să se facă auziţi „pentru ca ţările dezvoltate să-şi respecte promisiunea de a contribui anual cu 100 de miliarde de dolari ca ajutor pentru climă destinat ţărilor în curs de dezvoltare, pentru a reduce emisiile şi a limita încălzirea la o medie de 1,5 grade Celsius şi pentru a atinge neutralitatea carbonului până la jumătatea acestui secol”, transmite Agerpres.

„Solidaritatea şi cererile voastre de a trece la acţiune sunt un exemplu. Liderii naţionali trebuie să vă urmeze exemplul şi să se asigure că reuşesc să realizeze ambiţia şi rezultatele de care avem nevoie la COP26 şi mai departe”, a subliniat Guterres, în mesajul transmis cu o lună înaintea începerii la Glasgow a reuniunii cunoscute sub numele COP26 şi considerată crucială pentru combaterea schimbărilor climatice.

Cei 400 de tineri între 15 şi 29 de ani, reuniţi la Milano din aproape 200 de ţări, urmau să prezinte joi miniştrilor participanţi o viziune comună asupra urgenţelor climatice şi acţiunilor pe care le consideră prioritare.

„Criza climatică este o alertă roşie pentru omenire”, a repetat joi secretarul general al ONU, reluând comentariile făcute la publicarea celui mai recent raport al experţilor grupului interguvernamental de experți al ONU însărcinat cu evaluarea riscurilor asupra încălzirii globale (IPCC), care au avertizat că ar putea și depășit pragul de creştere a temperaturii globale cu 1,5 grade Celsius în anul 2030, cu zece ani mai devreme decât se estima.

„Ca de obicei, cei mai săraci şi cei mai vulnerabili sunt cei mai afectaţi”, a mai spus joi Guterres. „Posibilităţile de acţiune pentru a împiedica impactul cel mai grav al crizei climatice se reduc rapid. Ştim ce trebuie să facem şi avem instrumentele necesare”, a insistat secretarul general al Națiunilor Unite.

Sursa: digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide