BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Secretarul general al ONU, la summit-ul pentru climă: „Ne săpăm singuri groapa. Să nu ne sinucidem cu carbon!”

Secretarul general al ONU, António Guterres

Secretarul general al ONU, António Guterres Foto: Profimedia

Secretarul general al ONU, António Guterres, unul dintre cei mai puternici susținători ai acțiunilor urgente pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, a avertizat că omenirea „își sapă singură groapa” dacă nu încetinește efectele schimbărilor climatice.

În deschiderea summit-ului privind schimbările climatice COP26, Guterres a spus că „dependența de combustibilii fosili împinge omenirea pe marginea prăpastiei”.

„Ori oprim asta, ori ne va opri pe noi. Și este timpul să spunem: Ajunge! Să nu ne sinucidem cu carbon! Am tratat destul natura ca pe o toaletă. Să nu mai ardem combustibili, să nu mai forăm și să nu ne mai minăm drumul! Ne săpăm singuri groapa,” a spus António Guterres.

El a dat exemple clare ale modului în care se schimbă rapid planeta din cauza combustibililor fosili și a vorbit despre ceea ce se poate realiza. Guterres a spus că și sectorul privat trebuie să contribuie la obiectvele climatice.

„Voi înființa un grup de experți care să propună standarde clare pentru a măsura și analiza angajamentele zero carbob ale actorilor nestatali”, care va depăși mecanismele deja stabilite în Acordul de la Paris, a spus Guterres.

La Glasgow a început conferința ONU privind schimbările climatice, COP26. Timp de două săptămâni, între 31 octombrie și 12 noiembrie, peste 120 de lideri de stat și delegații din aproximativ 200 de țări, experți climatici și activiști de mediu vor participa la discuțiile legate de viitorul planetei și modul în care pot fi combătute problemele de mediu pentru a limita creșterea temperaturii medii globale la sub 1,5 grade Celsius față de perioada preindustrială.

Summitul global COP26 este considerat cel mai important eveniment dedicat climei organizat după Acordul Climatic de la Paris din 2015, însă nu este încă foarte clar în acest moment dacă va exista și un acord ferm post-COP pentru ca schimbările climatice să fie controlate.

Sursa: Digi24

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide