TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Au fost nu mai putin de 35 de incidente din 2017 pana la sfarsitul lui 2021 asupra infrastructurii energetice, conform cercetarii realizate de of the S&P Global Platts Oil Security Sentinel. Cele mai multe au vizat companii petroliere, iar pe locul al doilea au fost retelele de electricitate.

Cel mai mare atac de anul trecut a fost asupra Saudi Aramco, cel mai mare exportator de ţiţei brut. Hackerii au intrat intr-o baza de date si au cerut la schimb 50 de milioane de dolari. Si tot anul trecut, Colonial Pipeline, care asigura 45 la suta din combustibilul de pe coasta de Est a SUA, a fost tinta unui atac de tip ransomware. Atacul a dus la cresterea preturilor, afirma autorii raportului.

Si sectorul european al produselor petroliere e in vizorul hackerilor. Un atac informatic a fost lansat la inceputul acestui an asupra instalatiilor de incarcare dinGermania si a provocat o unda de soc catre terminale cheie din reteaua Amsterdam-Rotterdam-Antwerp (ARA). Au fost afectate, in total, 17 terminale – 11 in Germania si 6  ARA.

Totusi, cele mai multe atacuri informatice asupra sectorul energetic au loc in Statele Unite, iar pe locul doi se afla Marea Britanie si Arabaia Saudita.

OpenSea, marele marketplace NFT din Statele Unite, a fost victima unui atac cibernetic chiar in acest weekend. Printr-un atac de tip phising, hackerii au sustras 1,7 milioane dolari din portofelele utilizatorilor.

 

sursa: newsin.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide