BREAKING NEWS
  • 0:24 » Trump a primit finanțări de un miliard de dolari pentru rețeaua sa socială
  • 23:45 » 2.551 Euro pentru primul copil nou-nascut,in Serbia
  • 23:17 » Accident VIOLENT pe o șosea din județul Prahova. Sunt două persoane rănite
  • 23:14 » FOTO: Accident teribil pe o șosea din Bistrița-Năsăud. Fetiță de 5 ani și o femeie, băgate în spital
  • 23:13 » Următoarea pandemie ar putea fi mai letală decât COVID-19, afirmă creatoarea vaccinului AstraZeneca
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Secretarul Apărării, Lloyd J. Austin III, şi-a început, luni, vizita în Europa în ţările denumite „frontul rezistenţei împotriva agresiunilor Rusiei”, Georgia, Ucraina şi România. Oficialul american a aterizat deja în georgia, unde va avea mai multe întîlniri oficiale.

După acestă vizită, oficialul american va participa, joi şi vineri, la reuniunea miniştrilor apărării din ţările membre NATO de la Bruxelles.

Înainte de vizită, Austin a declarat că doreşte să reasigure aliaţii şi partenerii de angajamentul Americii faţă de suveranitatea lor în faţa agresiunii ruseşti.

România are o poziţie strategică în regiune

România este ţara NATO cu cea mai apropiată graniţă maritimă faţă de Crimeea, aproximativ 200 de km, având o poziţie strategică în regiune.

De asemenea, înainte de plecarea în turneul european, oficialul american a lăudat România că este un stat model NATO şi asigură 2% din Produsul Intern Brut pentru apărare.

„România face cam tot ceea ce am putea cere de la un aliat NATO, aşa că avem ocazia să recunoaştem acest lucru şi să apreciem acest lucru”, a declarat oficialul.

În România, şeful Pentagonului se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi va vizita Baza militară de la Mihail Kogălniceanu, pentru a discuta cu militarii americani dislocaţi acolo..

Georgia şi Ucraina au uşa deschisă către NATO

Austin va sublinia atât în Georgia, cât şi în Ucraina, că există o uşă deschisă către NATO şi va încuraja naţiunile să facă schimbările necesare pentru a se califica pentru a deveni membre ale alianţei defensive.

Rusia a invadat Georgia în 2008 şi a ocupat Osetia de Sud şi Abhazia, aproximativ 20 la sută din teritoriul acestei ţări. În 2014 a anexat ilegal Crimeea şi a invadat estul Ucrainei declanşând un conflict unde şi-au pierdut viaţa 14.000 de ucraineni şi care încă mai face victime.

Sursa: Monitorul Apărării


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide