BREAKING NEWS
  • 23:52 » Bill Gates: Următoarea pandemie va fi mai mortală decât Covid
  • 23:42 » Tăcerea grăiește! Pandemia a luat sfarsit
  • 23:27 » Los Angeles : Marele jaf de tren din 2022
  • 22:30 » Motivul pentru care nu trebuie să încarci telefonul la capacitate maximă
  • 22:27 » SUA sancţionează actuali şi foşti oficiali din Ucraina care au acţionat în interesul serviciului de securitate (FSB) al Rusiei
Daca ti-a placut, distribuie acum!

  Legendele spun că astăzi se deschid porțile naturii. Sfântul Gheorghe ia cheile de la Sfântul Dumitru atunci când broaștele cântă pentru prima dată și trezește toată natura la viață. Tot astăzi, în zonele rurale o să vedeți ramuri verzi așezate cu grijă în porți, grajduri sau pe morminte. Acestea trebuie așezate de capul familiei, iar tradiția spune că acesta trebuie să fie bărbat. Aceste ramuri verzi vor proteja recolta și animalele de spiritele rele. Ramurile se păstrează pentru tratarea unor boli sau pot fi mâncate de animale.

 

  Sfântul Gheorghe este o zi extrem de importantă pentru români, iar onomasticile vor fi în floare. Este aproape imposibil să nu ai un Gheorghe sau o Georgiana la tine în familie. Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI, peste un milion de oameni își serbează astăzi numele.  Derivate de la acest nume sunt multe, precum George, Gigi, Georgel, Gina, Geta, etc.

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide