TRENDING
  • 18:29 » Al șaselea turist străin mort în Grecia. Germanul fusese dat dispărut duminică, după ce i-a dat un telefon îngrijorător soției sale
  • 18:19 » Cum a fost salvată o femeie după un grav accident de mașină?
  • 18:14 » Evaluarea Naţională 2024. Calendarul probelor. Peste 160.000 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la examen
  • 18:09 » Coreea de Nord e furioasă că SUA ajută Ucraina și amenință: „Am putea ajunge la un nou război mondial”
  • 15:39 » Ce spun turiștii străini despre stațiunea Mamaia: „Am văzut foarte multe mașini luxoase. Muzica este puțin cam tare”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Și-a plătit clauza? Motivul pentru care Dan Petrescu ar fi mizat pe titulari, deși meciul cu Jablonec nu mai conta

Dan Petrescu. Foto: Raed Krishan

La chiar ultima apariție din grupă, CFR Cluj a obținut prima victorie din istorie în Conference League. ”Feroviarii ” i-au invins pe cehii de la Jablonec,scor 2-0,dar n-au scapat de ultimul loc in grupa.

Totuși, campioana României a pus mâna pe un cec în valoare de 500.000 de euro, suma pe care UEFA o acordă pentru o victorie în cea de-a treia competiție continentală.

Dan Petrescu și-a respectat promisiunea făcută la conferința de presă premergătoare partidei. „Bursucul” a folosit echipa de bază contra lui Jablonec, conștient de importanța celor 500.000 de euro pe care clubul ar urma să-i încaseze. Campioana s-a impus fără mari emoții, obținând abia prima victorie în grupa din Conference League.

Dezlegare pentru națională?

Un motiv pentru care Petrescu a insistat să joace cu titularii ar fi și faptul că suma câștigată din victoria cu Jablonec acoperă și clauza de 400.000 de euro care îl „leagă” de club. Un argument în plus pentru „Bursuc” în discuțiile cu Nelu Varga pentru plecarea la echipa națională.

Conform unor informații publicate de Gazeta la începutul lunii,nici CFR si nici tehnicianul nu ar mai plati acea clauza de reziliere unilaterala,de 400000 de euro, părțile înțelegându-se altfel. Antrenorul ar urma să renunțe la cele aproape 4 salarii restante, plus cel pe decembrie și să nu mai aibă nicio altă pretenție pentru restul contractului, valabil până în vara lui 2024.

Surse apropiate clubului din Gruia susțin că, deși a amânat până pe 19 decembrie un răspuns concret, oficial, la oferta FRF de a prelua naționala pentru următorii 4 ani, Dan Petrescu s-ar fi înțeles cu Burleanu și cu Stoichiță

La CFR, Dan Petrescu ar avea contract până în 2024, dar dacă ar semna cu FRF, s-ar asigura până în 2026, pe un salariu cel puțin egal.

Câți bani a câștigat CFR Cluj din prezența în Conference League

În total, pentru cele patru puncte acumulate în Conference League, CFR Cluj și-a asigurat 666.000 de euro, distribuiți astfel:

  • 500.000 de euro pentru fiecare victoria cu Jablonec
  • 166.000 de euro pentru remiza cu Randers

sursa:gsp.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide