TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost achitat joi de acuzaţia că ar fi mituit un martor într-un dosar din 2013 în care era acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, o veste bună pentru politicianul în vârstă de 85 de ani care a avut probleme de sănătate în ultima perioadă, transmite Reuters.

Berlusconi era acuzat că l-a plătit pe pianistul Danilo Mariani să mintă într-un proces în care era acuzat că a plătit pentru sex cu dansatoarea marocană de club de noapte Karima El Mahroug, în vârstă de 17 ani, mai cunoscută în Italia sub numele ei de scenă, Ruby the Heartstealer.
Berlusconi, liderul partidului de centru-dreapta Forza Italia, a fost în cele din urmă achitat în acel caz şi a pledat nevinovat în procesul ulterior de dare de mită.
”Am vorbit cu Berlusconi în urmă cu puţin timp şi este foarte uşurat şi mulţumit”, a declarat avocatul său, Federico Cecconi, după ce verdictul a fost emis de instanţa din oraşul toscan Siena. Cu toate acestea, Berlusconi se confruntă încă cu alte două cazuri similare de presupusă dare de mită, care sunt judecate de instanţele din Roma şi Milano.
Mariani a fost condamnat în luna mai la doi ani de închisoare de către instanţa din Siena pentru că a minţit la procesul iniţial, unde a spus că singurul contact fizic al lui Berlusconi cu femeile primite în vizită a fost o strângere de mână. Joi acesta a fost achitat de acuzaţia de luare de mită.
Pretinsele plăţi către diferiţi martori sunt judecate în diferite instanţe din ţară, în funcţie de locaţia băncilor care au primit banii.
Procesele au fost suspendate de mai multe ori în ultimul an din cauza stării de sănătate a lui Berlusconi, care a îndeplinit patru mandate ca prim-ministru.
Acesta a intrat şi a ieşit din spital în mod repetat după ce a contractat Covid-19 în septembrie 2020. Cu toate acestea, starea sa pare să se îmbunătăţească luna aceasta, iar joi a zburat la Bruxelles pentru o întâlnire a liderilor europeni de centru-dreapta, o călătorie politică rară efectuată în străinătate.
Berlusconi a fost găsit iniţial vinovat că a plătit pentru a întreţine relaţii sexuale cu El Mahroug, care la 17 ani era considerată minoră de legea italiană, şi a fost condamnat la şapte ani de închisoare. Cu toate acestea, verdictul a fost anulat în 2014 de o curte de apel care a decis că nu există nicio dovadă că ar fi cunoscut vârsta lui Mahroug. Achitarea a fost menţinută de Curtea Supremă.
Cariera politică a lui Berlusconi a fost afectată de bătăliile legale. După o condamnare pentru fraudă fiscală în 2013, acesta a fost exclus temporar din orice funcţie politică. Totuşi, această interdicţie a expirat de mult, iar numele său este uneori prezentat ca un posibil candidat la funcţia de şef de stat, atunci când un nou preşedinte va fi ales, la începutul anului viitor.
Sursa: Adevărul

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide