TRENDING

8:07 » Vine iarna: cod galben de ninsori și viscol în cinci județe, precipitații în toată țara. Prognoza este valabilă până luni!

21:37 » Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul cerebral. Ce spune o nouă evaluare a Organizației Mondiale a Sănătății

21:35 » „Ora cu și pentru animale”. Un județ propune un opțional unic în școlile din România

21:33 » Analiză: Trump plantează deja „semințele haosului și dezbinăriii”, în cazul în care ar pierde alegerile în fața Kamalei Harris

11:27 » O japoneză și-a cumpărat trei case și o cafenea pentru pisici după ce a dat pe mâncare echivalentul a 6 lei pe zi

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Smaranda Hristodorescu și-a propus să ajute un copil nenăscut, dar a ajuns să salveze 5000 de oameni din calea bombardamentelor. Are 27 de ani, a absolvit Medicina și face voluntariat de când se știe. În prima zi de declanșare a războiului a văzut o mamă însărcinată în luna a 8-a care cerea ajutorul. Nu a stat mult pe gânduri și a căutat soluții să o aducă în România și a găsit. L-a găsit pe Dragos, un tânăr la fel de filantrop care nu s-a speriat de bombe, deși le vedea în fața lui.

El s-a dus să aducă un om, și a continuat să facă asta pentru că războiul încă nu este încheiat. A comunicat pe viper, whatsapp și telefonic, a apelat la traducători, n-a dormit zi noapte, deși era obosită și în demersul ei a reușit să mai convingă alți oameni să i se alăture. Smaranda este un fel de Oskar Schindler al zilelor noastre. După ce a început să facă bine, s-a încercat oprirea ei, dar ea mai cu îndârzire și cu sprijin a creat și un ONG pentru miracolele pe care le face. Se numește Embrace România și are nevoie de noi, de fiecare în parte.

Nu halatul alb o face eroină pe Smaranda asta, deși la bază este medic, ci empatia, dorința de a ajuta și curajul de a nu se speria, chiar dacă a simțit mirosul morții și l-a auzit. Presa internațională a descris-o drept eroul devenit peste noapte, oamenii salvați ar vrea să o cunoască personal, voluntarii au crezut în puterea ei de leader, însă ea se descrie drept un simplu om care ar fi fost zilnic bătut pe umăr de conștiința sa, dacă nu lupta pentru viețile celor salvați.

Smaranda, tânără de 27 de ani se implică în orice. Când și la ce vârstă a fost Smaranda prima dată empatică?

Nefiresc ar fi să trecem pasivi prin viață. A mă implica atunci când știu că acțiunea mea va aduce un rezultat pozitiv, a devenit un reflex, un automatism, astfel încât nu pot afirma cu certitudine când am devenit empatică. Am deprins acest lucru, probabil, de la oamenii din jur, care m-au format, de la familie la persoanele ce mi-au devenit reper de bunătate, curaj, blândețe.

 

sursa: life.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide