TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Snagov Green & Clean – proiectul primăriei Snagov

Asociaţia Română pentru Smart City anunţă semnarea protocolului de colaborare cu Primăria Snagov pentru implementarea conceptului Smart Communities, conform unui comunicat.

Protocolul a fost semnat de domnul Mihai Anghel, primarul Comunei Snagov şi domnul Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City.

Principalele domenii de interes sunt: lansarea proiectului “Snagov Green & Clean” şi organizarea conferinţei naţionale “Snagov Green & Clean – Transformarea comunităţilor locale”, instalarea senzorilor de măsurare a calităţii aerului în unităţile de învăţământ din localitatea Snagov în cadrul iniţiativei “City Air”, organizarea competiţiei pentru elevi “Snagov 2030”, organizarea unei sesiuni de cursuri în cadrul “Academiei Smart City”, deschiderea “Centrului pentru Incluziune Digitală”, realizarea unei Strategii Smart Village dar şi consultanţă specializată privind atragerea de fonduri europene.

“Semnarea parteneriatului de colaborare cu Asociaţia Română pentru Smart City face parte din strategia noastră de dezvoltare locală. Deşi suntem foarte atenţi la dezvoltarea infrastructurii de bază, ştim că nu este de ajuns. Comunitatea noastră poate deveni un reper naţional atunci când vorbim de implementarea conceptului Smart Village.

Ne dorim să accelerăm investiţiile în transformarea digitală dar şi în domenii precum transportul verde, mediul, educaţia, sănătatea şi energia verde. Snagov este deschis pentru investiţii pentru că înţelege ce înseamnă economia bazată pe inovaţie, pe un turism modern şi pentru că înţelege colaborarea dintre autoritatea locală, mediul de afaceri şi evident, comunitatea noastră.

În zilele următoare lansăm Wifi 4 Snagov, un prim proiect de bugetare participativă care, va fi şi punctul de plecare al reţelei de monitorizare a aerului în şcoli City Air, iar în luna noiembrie ne propunem să deschidem primul Centru pentru Incluziune Digitală din România. Suntem convinşi că în anii următori, cu ajutorul fondurilor europene disponibile, dar şi cu implicarea mediului de business şi a cetăţenilor, Snagovul va înflori din nou” declară Mihai Anghel, primarul Comunei Snagov.

“În imediata proximitate a Bucureştiului, Snagovul are o şansă unică de-a deveni principalul laborator de dezvoltare al comunităţilor locale din România. Proiectele, iniţiativele, tehnologiile şi soluţiile care vor fi implementare în următoarea perioadă aici pot reprezenta modele de bună practică pentru celelalte comunităţi rurale. Cred cu tărie în potenţialul comunităţii şi mă bucur să văd la nivelul conducerii primăriei o strategie clară de dezvoltare. Invităm parteneri de tehnologie, furnizori şi companii cu experienţă în integrare să se alăture demersului nostru de creare a celui mai mare laborator Smart Communities din România” a declarat Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City.

Investiţia iniţială privată se apropie de 100.000 de euro şi este făcută din fondurile atrase de Asociaţia Română pentru Smart City şi prevede dezvoltarea şi implementarea mai multor proiecte şi iniţiative în lunile următoare.

În data de 15 martie 2022, va avea loc conferinţa de lansare a proiectului “Snagov Green & Clean” în parteneriat cu Consiliul Judeţean Ilfov.

Sursa: burse.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide