TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Vorbind din celula lui, Onuț a spus: „Trebuie să trăiesc cu asta pentru tot restul vieții. Nu am avut niciodată ocazia să-mi cer scuze, să-mi cer scuze pentru ceea ce le-am făcut celor care i-au pierdut pe cei dragi, să-mi cer scuze celor care au fost răniți și care au acum amintiri traumatizante. Fiind atent la telefon, mi-am dat seama târziu că traficul se blocase chiar în fața mea, am avut zero șanse să acționez și să trag frâna. Într-o clipă și se schimbă viața, de la una absolut normală, la 8 ani de închisoare.”

Onuț conducea cu aproape 80 de kilometri la oră când a lovit un alt vehicul greu de marfă și patru mașini.

În urma anchetei s-a stabilit că, înaintea accidentului, Onuț ți-a petrecut destul de mult timp pe telefonul mobil, căutându-și partenere pentru sex.

După accident, Ion Onuț a rămas blocat în cabina camionului care luase între timp foc și a fost salvat de trecători. Dar a fost apoi arestat și ulterior condamnat la 8 ani și 10 luni de închisoare.

„Nu am avut niciodată vreo problemă cu poliția și apoi m-am trezit în situația asta pentru că am folosit telefonul mobil la volan și voi fi departe de lumea reală, de prieteni și familie. Când am văzut filmările cu ceea ce s-a întâmplat, a fost de neimaginat și greu de privit. A fost atât de traumatizant să știu că eu eram eu în camionul acela”, a mai spus Ion Onuț.

Filmul realizat de Poliția Durham include și relatări ale martorilor, ofițerilor de poliție care au participat la ancheta de la fața locului și a rudelor victimelor.

Acțiunile lui Ion din acea zi au provocat consecințe de amploare, sfâșietoare pentru toți cei implicați, familiile și prietenii celor care și-au pierdut viața în mod tragic, oamenii care au fost martori la coliziune și serviciile de urgență care au intervenit după scena îngrozitoare din acea zi. Chiar Ion trebuie să trăiască cu povara de a ști că două familii au fost distruse și nu vor mai fi niciodată la fel din cauza acțiunilor sale. Sperăm că acest film evidențiază cât de devastatoare poate fi folosirea unui telefon mobil sau a altui dispozitiv în timpul condusului – într-o fracțiune de secundă, viața ta și a altor oameni nevinovați ar putea să nu mai fie niciodată la fel”, a declarat detectiv Natalie Horner, de la Poliția Rutieră Durham.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide