BREAKING NEWS
  • 23:52 » Bill Gates: Următoarea pandemie va fi mai mortală decât Covid
  • 23:42 » Tăcerea grăiește! Pandemia a luat sfarsit
  • 23:27 » Los Angeles : Marele jaf de tren din 2022
  • 22:30 » Motivul pentru care nu trebuie să încarci telefonul la capacitate maximă
  • 22:27 » SUA sancţionează actuali şi foşti oficiali din Ucraina care au acţionat în interesul serviciului de securitate (FSB) al Rusiei
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Sorin Cîmpeanu, despre cazul elevului peste care a căzut un dulap: O cercetare a poliției este obligatorie, să se aplice sancțiuni!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că incidentul de la școala 206 din București unde un dulap a căzut peste un elev trebuie să fie cercetat în mod obligatoriu de poliție și să se stabilească cine e responsabil și sancțiunile care se impun.

Ministrul a spus că s-a interesat de starea copilului care este internat la Spitalul “Grigore Alexandrescu”. El a precizat că i s-a comunicat că elevul de 8 ani este internat în secția de neurochirurgie, unde i s-au făcut analize. Nu a fost nevoie de terapie intensivă, are o fractură de antebraț și se continuă investigațiile, el fiind conștient, a adăugat ministrul.

“E absolut regretabil acest incident, dar pot să vă spun că la Spitalul Grigore Alexandrescu copilul se află pe mâini bune”, a subliniat ministrul.

“Evident că dulapurile în clasă trebuie ancorate de pereți. Sunt 136.000 de clase în România, iar inspectoratele școlare județene au responsabilitatea verificărilor. O să adresez întrebări Inspectoratului Școlar al Municipiului București care are datoria de a comunica înaintea ministrului Educației”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, trebuie să aibă loc o cercetare, dincolo de cea internă.

“O cercetare făcută de organele de poliție. E obligatoriu. Astfel de lucruri trebuie clarificate pentru a vedea în responsabilitatea cui se găsesc aceste lucruri de ordin administrativ care de multe ori nu beneficiază de atenția cuvenită, să se aplice sancțiunile de rigoare, să nu se mai repete”, a precizat Cîmpeanu.

Polițiștii vor deschide un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Pe de altă parte, la școală urmează să se deruleze o anchetă pentru a se stabili în ce context s-a petrecut acest incident, dacă a avut loc în pauză sau în ore și dacă copiii erau supravegheați sau nu.

Potrivit reprezentanților școlii, incidentul a avut loc în jurul orei 8.30, înainte să înceapă cursurile.

Învățătoarea era aproape de ușă și a intervenit imediat.

Un dulap a căzut peste un elev într-o școală din București. Copilul are traumatism cranian și a fost dus la spital!

Un dulap a căzut peste un elev, luni, într-o școală din București. Copilul a ajuns la spital cu mai multe traumatisme.

UPDATE 11.00. Polițiștii vor deschide un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Potrivit reprezentanților școlii, incidentul a avut loc în jurul orei 8.30, înainte să înceapă cursurile.

Învățătoarea era aproape de ușă și a intervenit imediat.

Incidentul s-a petrecut la școala numărul 206 din București.

Imediat după acest accident, reprezentanții școlii au sunat la 112, iar la fața locului au venit medici de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.

Medicii i-au acordat elevului de opt ani primele îngrijiri la fața locului și apoi l-au transportat la spital.

El are un traumatism cranian mediu și fractură la ambele brațe. Este conștient și somnolent și va rămâne internat în secția de neurochirurgie, au comunicat medicii de la Spitalul “Grigore Alexandrescu”.

La școală urmează să se deruleze o anchetă pentru a se stabili în ce context s-a petrecut acest incident, dacă a avut loc în pauză sau în ore și dacă copiii erau supravegheați sau nu.

sursa digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide