TRENDING
  • 9:41 » TOMAC
  • 21:00 » Accident rutier în Pădurea Priseaca. O persoană a fost dusă la spital.
  • 20:59 » Horoscop 22 martie 2023. Succes în afaceri pentru unele zodii.
  • 20:57 » Vremea 22 martie 2023: Se răcește în toată țara.
  • 20:56 » Fără păcănele la parterul blocurilor şi în localităţile mici. “Statul nu mai poate fi doar un martor la toată tragedia asta”.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

La o întâlnire cu producătorii privați din industria de apărare avută la data de 26.01.2022, ministrul Economiei Florin Spătaru i-a asigurat pe cei prezenți că o preocupare a sa de bază o constituie asigurarea unui management performant al fabricilor de stat grupate în cadrul companiei de stat ROMARM S.A., capabil să facă față noilor provocări ale momentului cu care se confruntă industria de profil.

Contrar celor spuse de el, la două zile de la această declarație, împreună cu directorul ROMARM, Gabriel Țuțu ia decizia neprelungirii contractului de management al directoarei Societății „Fabrica de pulberi” S.A. din Făgăraș. Asta în pofida recomandării și avizului pozitiv dat de Consiliul de Administrație al ROMARM SA întrunit în data de 25 ianuarie 2023, care a emis cu unanimitate o recomandare pentru Consiliul de Administrație al Societății „Fabrica de pulberi” de numire în funcția de director general și încheierea unui nou mandat  pentru o perioadă de 4 luni (26.01 2023-25.05 2023) a doamnei inginer Monica Vlad. Precizăm că ing. Monica Vlad cu o experiență în domeniul produselor energetice de peste 30 de ani, este manager al „Fabricii de pulberi” de trei ani, perioadă în care producția a crescut, s-au plătit toate salariile la timp, chiar s-au majorat (lucru rar în cadrul ROMARM), s-au achitat datoriile istorice (chiar și către Primăria Făgăraș care ceruse falimentul societății). Mai mult, pentru 2022 firma are un bilant pozitiv, pe profit, după de la momentul preluării înregistra datorii de peste 750 mii lei.

Gabriel Țuțu și Florin Spătaru

Acest lucru a generat nemulțumirea sindicaliștilor din întreprindere, care s-au deplasat atât la minister cât și la guvern pentru a protesta față de această decizie a duetului Spătaru-Țuțu.

Mai mult chiar, pe surse ni s-a confirmat că atât conducerea PSD a ministerului Economiei, cât și primăria orașului Făgăraș ar fi transmis amenințări Monicăi Vlad că  atitudinea ei și a sindicatului  deranjează.

Ce i s-a năzărit lui Spătaru pe ing. Monica Vlad? Foarte simplu de explicat, mai ales în lumina noilor rețineri ale DNA, în frunte cu super-talentatul Țuțu, directorul ROMARM.

În februarie anul trecut, Spătaru și o liotă de alți pesediști printre care primarul Făgărașului anunțau investiții de 200 milioane de lei (40 milioane euro) în industria de apărare, pentru construcția de la zero a unei linii de fabricare pulberi. Prin tertipuri și reevaluări, în contextul războiului din Ucraina, valoarea acestei investiții a fost majorată recent la peste 100 milioane euro, de care voiau să profite o grupare de „băieți deștepți” care vizau construirea acestei linii de fabricație la Victoria, nu la Făgăraș. Când s-au trezit că „Fabrica de pulberi” deține deja  studii și proiecte tehnice, studiu de fezabilitate, chiar și linii de producție, aspecte care permiteau o eficientizare a investiției a început tămbălăul și presiunile pentru îndepărtarea Monicăi Vlad de la conducerea societății și numirea unei marionete care să permită obținerea para-ndărătului planificat. Modelul era deja patentat, tot într-o filială ROMARM, cu linia de fabricare măști la UPS Dragomirești, în legătură cu care s-a sesizat DNA ieri. Iar vehicularea preponderentă a numelui celebru al lui Victor Pițurcă are rolul de a-l acoperi cât de cât pe cel al lui Gabriel Țuțu, directorul ROMARM, personaj transpartinic despre care am mai scris, esențial în aranjarea combinației cu linia de pulberi.

Fără îndoială, este demn de interesant de urmărit derularea actualei cercetări a DNA, cum se va finaliza și ce efecte va avea. Ministrul Spătaru („Șpăgaru” cum l-am numit mai demult) urmărește cu atenție și înfrigurare derularea cercetării penale a lui Țuțu, el fiind (conform unor surse din interiorul PSD) pe făraș la rocada guvernamentală din mai.

Deocamdată, sindicaliștii și conducerea „Fabricii de Pulberi” Făgăraș au contestat mutările lui Spătaru, subiectul fiind pus pe masa Consiliului de Dialog Social din cadrul Prefecturii Brașov și mai apoi la premier și Președinția României, situație care a blocat pentru moment intervenția ,,băieților deștepți“ interesați de banii alocați noii fabrici de pulberi.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide