TRENDING
  • 22:45 » Beton produs cu CO2 captat din atmosferă. Tehnologia, testată în premieră
  • 22:44 » Ce înseamnă Anul Iepurelui de Apă pentru semnul tău zodiacal chinezesc?
  • 22:43 » La ce oră este indicat să îți bei cafeaua. Recomandările specialiștilor
  • 22:42 » Dr. Mihaela Bilic, despre rețeta sigură de slăbit: „Fără nimic de ciugulit!“ Ce spune despre carne și grăsimi
  • 22:40 » Polițiștii au oprit o mașină care mergea haotic și au fost uimiți de descoperire: la volan se afla un tânăr de 14 ani, iar pe banchetă erau părinții săi beți
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Festivalul Național de Teatru Tânăr “Ideo Ideis” se organizează anul acesta între 9 și 15 august în nouă orașe din țară, pentru adolescenții pasionați de teatru și film. În această săptămână, comunități de liceeni din București, Buzău, Constanța, Brașov, Sibiu, Baia-Mare, Alexandria, Botoșani și Bacău vor avea parte de experiențe de autocunoaștere prin teatru și arte alăturate. Totodată, în Alexandria vor mai avea loc și ateliere gratuite deschise nu numai elevilor de liceu, ci și copiilor mai mici și părinților.

Trupele care își desfășoară activitatea în cadrul festivalului de teatru sunt deja formate, însă până marți, 3 august, la miezul nopții, se așteaptă înscrieri la atelierele Art & Play din Alexandria (10-13 august) care așteaptă în jur 240 de participanți și care vor include, conform organizatorilor:

  • “Ateliere de explorare personală: spații pentru primele întrebări despre lume sau propriul corp, despre primele relații sau comunicarea în familie;
  • Ateliere de arte & meserii: ‘incubatoare’ de pasiuni, fie că e vorba de arte grafice, poezie sau vlogging;
  • Ateliere de implicare & integrare socială: cărămizile unui viitor implicat, onest și optimist.”

Printre mentorii care vor coordona participanții se numără: Cătălin Moise, vlogger și pasionat de oratorie, Dumitru Domocos, antreprenor, Diana Filimon – filolog și trainer în storytelling -, Anca Munteanu – actriță – și Mara Zurbagiu, designer grafic și ilustrator. Detaliile complete despre activități se găsesc pe site.

“De-a lungul celor 15 ani de existență, Ideo Ideis a creat spațiul în care peste 3000 de adolescenți pasionați de teatru și arte alăturate, au întâlnit profesioniști care, prin mentorat, i-au adus mai aproape de vocația lor și de ei înșiși. Prin cele peste 500 de evenimente – spectacole invitate, ateliere de măiestrie, filme și masterclass-uri – festivalul a născut o adevărată mișcare socială și artistică în comunitatea locală, demonstrând, astfel, nevoia de proiecte culturale în orașele prea puțin expuse la astfel de evenimente“, se arată într-un comunicat de presă.

Alexandria rămâne nucleul festivalului și pentru ediția 2021, întrucât din cauza pandemiei, în 2020, nu s-au putut aduce toți tinerii la Alexandria, dar aceștia s-au întâlnit în orașele mari din țară, cu “headquarters” și organizare din județul Teleorman, precizează Silvia Guță, coordonatoare a atelierelor de experiențe, pentru EduPedu.ro.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide