BREAKING NEWS
  • 23:57 » Moldova va achita la timp avansul către Gazprom pentru gazele din ianuarie, asigură Guvernul
  • 23:53 » Proteze PRINTATE 3D. Un proiect PREMIAT al Universității Tehnice din Cluj, în sprijinul persoanelor cu nevoi SPECIALE
  • 23:45 » FOTO: Incendiu cu final TRAGIC într-o localitate din județul Mureș
  • 23:42 » Parlamentari ruşi îi cer lui Putin să recunoască independenţa regiunilor din estul Ucrainei
  • 23:40 » Comisia Europeană va reţine din fondurile alocate Poloniei, în contul amenzii pentru mina de la Turow
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Odată cu adunarea trupelor ruse la granița de est a Ucrainei, apar sentimente negative față de Nord Stream 2 (NS2), atât în Germania, cât și printre aliații săi din Europa Centrală și de Est, scrie Newsweek.

Estonia, Letonia și Lituania îndeamnă viitoarea coaliție germană să reconsidere gazoductul, despre care Ministerul de Externe lituanian spune că are ca scop crearea discordiei în Europa. Ministerul a declarat pentru Newsweek: „Nord Stream 2 nu este despre diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze, ci mai degrabă despre adâncirea dependenței energetice a Uniunii Europene de Rusia”. a spus ministerul. Pentru a crește securitatea energetică, Ministerul de Externe al Estoniei îndeamnă Germania să urmărească diversificarea energetică și să contribuie la reducerea dependenței statelor membre de combustibilii fosili.

Oponenții NS2 spun că, conducta de gaze naturale îi oferă președintelui rus Vladimir Putin un instrument politic pentru a ține ostatică Europa, punând în pericol securitatea energetică a Europei, în timp ce interzice Ucrainei rutele Rusiei de aprovizionare cu gaze naturale către Europa. Susținătorii NS2 cred că poate furniza o aprovizionare fiabilă cu gaze naturale Germaniei, oferind o potențială ajutor pe fondul unei crize energetice.

Construcția conductei de 10,75 miliarde USD a fost finalizată recent și este acum în curs de revizuire de autoritățile germane de reglementare. Dacă va fi aprobată, va începe tranzitul de gaze către Germania începând cu anul viitor.

Toate cele trei partide din noua coaliție a Germaniei sunt sceptice față de conductă, în contrast puternic cu guvernul Merkel, care a susținut puternic NS2. Partidul Verzilor se opune în mod deosebit proiectului și chiar a pus sub semnul întrebării aderarea acestuia la reglementările UE. Cancelarul inițial Olaf Scholz, un social-democrat, spune că dacă NS2 este armat, va fi închis.

Sursa centraleuropeantimes.com


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide