BREAKING NEWS
 • 19:25 » Lista farmaciilor care testează gratuit pentru Covid-19, publicată de Ministerul Sănătății
 • 20:44 » ALIMENTEAZĂ ȘI STAȚIA DE CARBURANȚI RST TE PREMIAZĂ
 • 21:23 » Profesoară amenințată cu moartea după un curs despre vaccinare, sunată de Sorin Cîmpeanu. „M-am simțit ca Moș Ion Roată după ce a fost scuipat de boieri”
 • 21:15 » România a primit medicamente pentru bolnavii de Covid, din partea Franței. Arafat: Vor ajunge suficient timp
 • 21:09 » Cîțu, apel la USR și PSD: Să lase deoparte interesele politice, măcar în această perioadă critică
 • 21:06 » Valeriu Gheorghiță: Ținta este atingerea imunizării colective până la sfârșitul anului
 • 20:16 » Din cauza numărului de îmbolnăviri, Germania păstrează restricțiile!

Statistică sumbră: 400 de atacuri armate au avut loc în SUA în weekendul în care țara sărbătorea independența. Au murit 150 de oameni

 

Mass Shooting In San Bernardino Leaves At Least 14 Dead

Polițiști americani cercetează scena unui atac armat. Foto: GettyImages

Cel puțin 150 de persoane au fost ucise în peste 400 de atacuri armate care au avut loc în SUA în weekendul trecut, în care țara a sărbătorit Ziua Națională. Marile orașe din SUA se confruntă cu o creștere a criminalității violente, potrivit datelor compilate de organizația Gun Violence Archive, relatează CNN.

Datele, care includ numărul de incidente armate și victime ale acestora la nivel național, pe o perioadă de 72 de ore, de vineri până duminică, sunt încă în curs de actualizare.

În New York, unde violența armată a crescut la niveluri nemaivăzute de ani de zile, au existat 26 de victime în  21 de atacuri armate, de vineri până duminică, o scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, când 30 de persoane au fost împușcate în 25 de incidente, potrivit poliției.

Anul acesta, incidentele armate au crescut cu aproape 40% în New York, față de aceeași perioadă a anului 2020, cu 767 de atacuri armate și 885 de victime.

În Chicago, unde șeful poliției, David Brown, se declara îngrijorat înainte de „weekendului cel mai provocator al anului”, 83 de persoane au fost împușcate, dintre care 14 au murit, în incidente petrecute în intervalul vineri, ora 18.00 și luni dimineața, ora 06.00, conform unei analize CNN a datelor preliminare ale Departamentului de Poliție din Chicago. Printre răniți sunt și două fetițe cu vârste de 5 și 6 ani. De asemenea, au fost răniți și 2 polițiști care au fost solicitați să intervină la un incident.

În Atlanta, jucătorul de golf Gene Siller a fost împușcat mortal sâmbătă, iar poliția încă îl caută pe suspect, potrivit poliției din comitatul Cobb. Siller, în vârstă de 41 de ani, a fost găsit cu o rană la cap. Alte două victime împușcate au fost, de asemenea, găsite terenul de golf.

În weekend au avut loc mai multe atacuri în masă, definite de CNN drept un incident cu patru sau mai multe persoane ucise sau rănite cu focuri de armă, cu excepția atacatorului.

Opt persoane au fost rănite duminică dimineața într-un atac armat lângă o spălătorie auto din Fort Worth, Texas, după o ceartă între un grup de bărbați, potrivit unui comunicat al poliției din Fort Worth. Unul dintre bărbați s-a întors cu o armă și a început să tragă „către grupuri de oameni”, iar mai multe persoane au răspuns tot focuri de armă.

În Norfolk, Virginia, patru copii au fost împușcați vineri după-amiază, inclusiv o fetiță de 6 ani care a suferit răni grave, potrivit poliției din Norfolk. Printre victime se numără și un băiat de 14 ani, o fată de 16 ani și un alt băiat de 16 ani. Atacatorul ar fi un băiat de 15 ani.

Poliția din Cincinnati, Ohio, a declarat că doi tineri, cu vârste de 16 și 19 ani, au fost uciși și alți trei răniți la o sărbătoare de 4 iulie care a avut loc într-un parc. Totul s-a întâmplat după ce doi bărbați s-au certat și au scos armele, iar celelalte victime au fost prinse în focul încrucișat, potrivit poliției.

Sursa: Digi24

Daca ti-a placut, distribuie acum!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide