BREAKING NEWS
  • 15:09 » Topul orașelor lumii: Bucureștiul, în urma Sofiei la calitatea vieții. Timișoara și Cluj, peste Capitală
  • 15:08 » Previziunile lui Bill Gates despre încălzirea globală și schimbările climatice: cine va rezolva problemele, de fapt
  • 15:05 » Viitorul digital al învățământului superior: universitățile au acționat bine în pandemie, dar pentru programe online sustenabile au nevoie de mult mai multe resurse tehnice, educaționale și financiare – raport al Comisiei Europene
  • 15:01 » Banca Transilvania și lecția de istorie: cum ajungi ”finanțatorul principal” al României
  • 14:57 » Ministrul Finanțelor propune modificări ale Codului Fiscal: Firmele care își văd onest de afaceri vor fi sprijinite
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Strategia Apple: a mai angajat un fost inginer Tesla pentru dezvoltarea mașinilor

Gigantul american Apple vrea să își dezvolte propriile prototipuri de mașini, iar pentru acest lucru s-a gândit la o strategie. Compania de peste Ocean și-a completat echipa de ingineri cu încă un fost angajat al Tesla.

Producătorul de telefoane și tablete l-a adus pe Christopher „CJ” Moore, un inginer care a stârnit controverse cu privire la funcția „Autopilot”, implementată la mașinile Tesla.

CJ Moore va lucra împreună cu alți ingineri la construirea unei mașini autonome, el urmând să se ocupe de sofware-ul vehiculului. Moore va face echipă cu Stuart Bowers, un alt fost director Tesla care s-a alăturat Apple la finalul anului trecut.

Apple vrea să își dezvolte mașini cu foști ingineri Tesla

Angajarea lui CJ Moore arată că Apple vrea să dezvolte tehnologia de conducere autonomă, o miză la fel de mare pe care a impus-o și Tesla, scrie europe.autonews.com.

Potrivit sursei menționate, Apple lucrează în secret la schițele pentru viitoarele mașini și nu lasă să scape în presă detalii despre viitoarele prototipuri.

Anul acesta Apple a încercă să încheie un parteneriat cu Hyundai pentru a realiza prima mașină din portofoliul său. Negocierile dintre cele două părți au eșuat în primăvara acestui an.

În ultimul timp Apple a mai făcut schimbări în management. Compania l-a înlocuit recent pe fostul șef de proiect, Doug Field, cu Kevin Lynch, care a condus ingineria software pentru Apple Watch încă de la debutul produsului pe piață.

De asemenea, Apple l-a angajat și pe Ulrich Kranz, fostul șef al start-up-ului de mașini autonome Canoo.

Din echipa Apple mai fac parte și alți angajați ai Tesla, precum Michael Schwekutsch sau Steve MacManus.

Sursa promotor


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide