TRENDING
  • 16:31 » Haos în 18 spitale după un atac cibernetic de tip ransomware. MS: Sistemul e nefuncțional. Măsuri de prevenție pentru celelalte spitale
  • 16:29 » Atac la granița României, locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-Alert. Trei răniți în exploziile din Ismail. Reacția MApN
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Studiu: A treia doză de vaccin anti-Covid a mărit protecția împotriva infectării de patru ori

vaccin anti-covid

Un studiu efectuat în Israel arată că a treia doză de vaccin anti-Covid sporește cu până la 6 ori protecția împotriva spitalizării și simpotmelor grave în rândul persoanelor de peste 60 de ani. Sursă foto: Getty Images

O a treia doză a vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer a îmbunătățit semnificativ protecția față de infectare și simptomele grave ale bolii printre israelienii cu vârste de la 60 de ani în sus, comparativ cu cei care au primit două doze, arată datele publicate duminică de Ministerul Sănătății, conform Reuters.

Datele au fost prezentate, joi, la o întâlnire a panelului ministerial de experți în vaccinare și încărcate pe site-ul ministerului duminică, deși nu au fost publicate toate detaliile studiului.

Descoperirile sunt asemenătoare cu statistici separate raportate săptămâna trecută de către furnizorul de servicii de sănătate al Israelului, unul dintre cele câteva organizații ce administrează doze suplimentare pentru a încerca limitarea răspândirii variantei Delta a coronavirusului.

Oficialii ministerului au prezentat defalcat statisticile Institutului Gertner din Israel și a Institutului KI, spunând că printre persoanele în vârstă de 60 de ani și peste această vârstă, protecția oferită împotriva infectării, la 10 zile după vaccinare, a fost de patru ori mai mare decât după două doze.

O a treia pentru cei de peste 60 de ani a oferit, după 10 zile, o protecție de la cinci la șase ori mai mare împotriva simptomelor grave ale bolii și spitalizării.

Acea grupă de vârstă este în mod special vulnerabilă la Covid-19 iar în Israel a fost prima care a fost inoculată când a început campania de vaccinare la sfârșitul lui decembrie.

În ultimele săptămâni, Ministerul Sănătății a spus că imunitatea s-a diminuat în timp pentru seniori precum și în cazul tinerilor. Majoritatea persoanelor vaccinate care s-au îmbolnăvit grav în Israel aveau peste 60 de ani și alte boli.

Israelul a început, pe 30 iulie, administrarea celei de-a treia doze pentru persoanele de peste 60 de ani. Joi, statul a coborât pragul pentru administrarea dozei suplimentare la vârsta de 40 de ani și a inclus femeile însărcinate, profesorii și lucrătorii din domeniul sănătății sub acea vârstă. A treia doză este administrată doar celor care au primit a doua doză cu cel puțin cinci luni înainte.

SUA a anunțat planuri pentru a oferi a treia doză pentru toți americanii, citând date care arată diminuarea protecției. Canada, Franța și Germania au anunțat astfel de campanii.

În lupta începută în iunie cu varianta Delta, Israelul are una dintre cele mai mari rate de infectare per capita. Aproape de 1,5 milioane de oameni din populația totală de 9,3 milioane a primit al treilea vaccin.

În schimb, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că datele actuale nu indică faptul că este necesară efectuarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19, adăugând că toate persoanele vulnerabile din lume ar trebui să fie complet vaccinate înainte ca țările cu venituri ridicate să introducă o a treia doză de vaccin.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide