BREAKING NEWS
  • 17:51 » Criticat în Europa, iubit în propria țară! Viktor Orban pare de neoprit: Parlamentul maghiar îl realege pentru a cincea oară în funcția de premier
  • 17:50 » Gică Hagi, atac la Gigi Becali: A demonstrat, încă o dată, că nu ştie să piardă
  • 17:49 » Kremlinul îi acuză pe agenții americani că nu mai au niciun pic de rușine
  • 17:47 » FOTO Un magazin IKEA din București a ridicat un uriaș steag LGBT
  • 17:43 » Ministerul ucrainean de Interne: Rusia pregăteşte terenul pentru referendumuri în Herson şi Zaporojie
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Studiu: Top orașe din România în care NU merită să trăiești!

Un studiu realizat de agenţia de marketing D&D Research arată topul orașelor din România în care ‘nu merită să trăiești’.

Botoșaniul este unul din locurile în care românii nu își doresc că trăiască. Cel puțin acesta este rezultatul unui studiu care a încercat să descopere care sunt orașele în care își doresc românii să trăiască în țara noastră, dar și orașele de care fug, scrie stiri.botosani.ro.

Într-un top realizat de agenţia de marketing D&D Research, găsim numele unor orașe din estul, sudul și vestul țării.

Costul vieții este dezechilibrat, iar perspectivele, sumbre

În frunte se află Botoşaniul, dar românii spun că în top 10 orașe în care nu se merită să trăiești se mai află orașele Reşiţa, Alexandria, Vaslui, Focşani, Piatra-Neamţ, Satu-Mare, Tulcea, Călăraşi şi Brăila.

În aceste orașe costul vieții este dezechilibrat, iar perspectivele sunt sumbre.

Practic, costul vieţii în România a crescut mult faţă de ultimii cinci ani, la fel ca şi salariul minim sau inflaţia. Preţurile au ajuns şi ele ridicate, iar transportul lasă de dorit.

“Costul vieţii reprezintă percepţia pe care o au oamenii despre cât de scumpă este viaţa în oraşul în care locuiesc. El înglobează de regulă cheltuielile de zi cu zi, precum coşul de alimente, utilităţile, plata pentru bunurile şi serviciile necesare traiului obişnuit. Spre exemplu, un cost al vieţii care pare la prima vedere mai neavantajos, poate fi perceput de către oameni ca fiind mai avantajos, în condiţiile în care aceştia simt că au parte de alte beneficii arondate calităţii vieţii”, notează autorii studiului, potrivit stiri.botosani.ro.

Clasamentul orașelor în care merită să trăiești

De cealaltă parte, conform studiului, există și câteva orașe în care costurile sunt ridicate, dar în care ‘merită să trăim’ și anume: București, Cluj Napoca, Sibiu, Brașov, Oradea, Pitești, Timișoara, Târgu Mureș, Craiova și Iași. 

“Există şi un clasament al orașelor în care merită să trăim, dar și costurile sunt ridicate. Acestea sunt: București, Cluj Napoca, Sibiu, Brașov, Oradea, Piteşti, Timişoara, Târgu Mureş, Craiova şi Iaşi. Bucureşti, Cluj şi Sibiu sunt cel mai scumpe oraşe, dar o zonă mai scumpă poate fi şi în acelaşi timp mai sigură și modernă”, a explicat Vlad Tureanu, Partener şi Quantitative Research Director la D&D Research, citat de Antena3.

sursa- dcnews


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide