BREAKING NEWS
  • 1:21 » Vaccinul românesc este gata
  • 0:25 » Premierul Ciucă anunță plafonarea prețului la energie și la gaze, de la 1 februarie
  • 0:23 » Gradul de siguranță în școli, între 76 și 82%, spune Cîmpeanu. Ce a răspuns ministrul la întrebarea „cum își trimite copilul la școală”
  • 0:22 » Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute, fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalități
  • 0:20 » FOTO: Un minor şi doi tineri din Afganistan, depistaţi la frontiera Giurgiu, ascunşi într-un TIR turcesc
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Noul guvern german pare că fie pe placul americanilor. Miercuri, reprezentanții Washingtonului au declarat că se așteaptă la o relație extrem de strânsă cu aceștia. Germania are acum un guvern format dintr-o coaliție între social-democrați, ecologiști și liberali.

Statele Unite ale Americii sunt nerăbdătoare să înceapă colaborarea cu noul guvern german. Miercuri, Washingtonului și-a exprimat încântarea, însă și dorința de a forma o echipă pe viitor. Se așteaptă la relații „incredibil de strânse” și au deja planuri pentru viitoare acțiuni împreună.

„Suntem nerăbdători să colaborăm cu noul guvern german la obiectivele noastre de revitalizare a parteneriatului transatlantic, de consolidare a cooperării cu aliaţii noştri din cadrul NATO şi a ambiţiei reînnoite în relaţiile noastre cu Uniunea Europeană”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane.

De când președintele Joe Biden și-a început mandatul, între administrația acestuia și Germania cancelarului Angela Merkel a fost o apropiere, așa că nu speră decât ca noul guvern să mențină această legătură, ba chiar să o transforme în ceva mai puternic.

„Germania este unul din cei mai loiali aliaţi ai Statelor Unite”, a spus oficialul american, referindu-se la relaţii bazate pe „valorile comune ale libertăţii, democraţiei, drepturilor omului şi statului de drept”.

„Ne aşteptăm cu tărie ca relaţiile dintre Statele Unite și Germania să rămână incredibil de strânse şi de concrete”, a adăugat el.

Angela Merkel, liderul conservator, va părăsi puterea, iar fotoliul ei va fi preluat de social-democratului Olaf Scholz.

Înlocuitorul lui Merkel a fost ministru de Finanțe în ultimul guvern al acesteia. Social-democratul a prezentat, miercuri, acordul final de coaliție negociat timp de două luni cu Verzii și liberalii. Acordul deschide calea alegerii sale în funcția de cancelar în săptămâna ce începe cu 6 decembrie.

Noul Guvern german pare a fi pe placul administrației Joe Biden, care și-a exprimat încântarea și nerăbdarea unei colaborări de lungă durată. Președintele american a încercat să se apropie de Germania, asta după ce, în timpul mandatului lui Donald Trump, relația dintre americani și Angela Merkel nu a fost una tocmai apropiată, ci mai degrabă una „maltratată”.

Sursa evz.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide