TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

SUA, decizie care arată încă o dată diferența dintre Polonia și România

Statele Unite vor trimite 3.000 de soldați suplimentar în Polonia, în timp ce în România au trimis doar 1000 de militari. De remarcat că anunțul a fost făcut de ministrul polonez al Apărării, în timp ce anunțul privind trimiterea soldaților americani în România a fost făcut de către oficialii SUA.

Trupele suplimentare vor fi trimise în Polonia în zilele următoare, au declarat patru oficiali americani pentru Reuters, informează Mediafax.

Desfășurarea are loc în condițiile în care Washingtonul intensifică avertismentele că Rusia ar putea fi pregătită să invadeze Ucraina. Rusia neagă că plănuiește să invadeze, spunând că își apără propria securitate împotriva agresiunii aliaților din NATO. citeste mai departe

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a scris pe Twitter, vineri seara târziu, că Polonia este pregătită să primească trupele americane oricând.

“Administrația americană va trimite 3.000 de soldați suplimentari în Polonia din cauza situației tensionate din Ucraina. Am vorbit astăzi despre această problemă cu (secretarul american al Apărării, Lloyd) Austin”, a spus el. “Suntem pregătiți în orice moment să primim soldați americani în Polonia”.

Soldații vor întări forțele americane din partea de sud-est a Poloniei, a declarat Blaszczak jurnaliștilor sâmbătă.

Oficialii americani, care au vorbit cu Reuters sub rezerva anonimatului, au declarat că desfășurarea de trupe va proveni de la Divizia 82 aeropurtată cu baza la Fort Bragg, în Carolina de Nord, și nu din cadrul forțelor americane din Europa.

Aceștia sunt așteptați să ajungă în Polonia până săptămâna viitoare, au precizat aceștia.

Unul dintre oficiali a descris-o ca fiind o desfășurare semnificativă. Un alt oficial a declarat că ordinul de desfășurare a fost semnat de Austin la indicația președintelui Joe Biden.

Soldații se adaugă celor 8.500 de soldați aflați deja în stare de alertă pentru a fi pregătiți să se desfășoare în Europa în caz de nevoie și celor aproape 3.000 de soldați americani despre care administrația a declarat la începutul acestei luni că merg în Polonia și România.

Rusia a masat deja peste 100.000 de soldați în apropierea Ucrainei, iar săptămâna aceasta a lansat exerciții militare comune în Belarusul vecin și exerciții navale în Marea Neagră.

Deși neagă planurile de a invada Ucraina, Moscova a declarat că ar putea întreprinde acțiuni “tehnico-militare” nespecificate dacă nu sunt îndeplinite o serie de cereri, inclusiv promisiuni din partea NATO de a nu admite niciodată Ucraina și de a retrage forțele din Europa de Est.

Atât Statele Unite, cât și Marea Britanie au avertizat că o invazie ar putea avea loc în câteva zile.

Administrația Biden i-a îndemnat pe cetățenii americani să părăsească acum Ucraina, subliniind că nu va trimite trupe americane în Ucraina pentru a-i ajuta să fugă din țară dacă va avea loc o invazie rusă.

Deși Statele Unite nu au în prezent nicio navă în Marea Neagră, Marina americană a trimis în ultimele săptămâni patru distrugătoare suplimentare în Europa.

Sursa: Stiripesurse

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide