BREAKING NEWS
  • 23:57 » Moldova va achita la timp avansul către Gazprom pentru gazele din ianuarie, asigură Guvernul
  • 23:53 » Proteze PRINTATE 3D. Un proiect PREMIAT al Universității Tehnice din Cluj, în sprijinul persoanelor cu nevoi SPECIALE
  • 23:45 » FOTO: Incendiu cu final TRAGIC într-o localitate din județul Mureș
  • 23:42 » Parlamentari ruşi îi cer lui Putin să recunoască independenţa regiunilor din estul Ucrainei
  • 23:40 » Comisia Europeană va reţine din fondurile alocate Poloniei, în contul amenzii pentru mina de la Turow
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Sancțiunile anunțate de Trezorerie și Departamentul de Stat au vizat oficiali guvernamentali și organizații implicate în reprimarea protestatarilor și a activiștilor politici.

Washington: Statele Unite au aplicat marți noi sancțiuni asupra a o duzină de oficiali și entități iraniene pentru abuzuri „grave” ale drepturilor omului, la câteva zile după ce discuțiile nucleare cu Teheran s-au oprit fără niciun semn de progres.

Sancțiunile anunțate de Trezorerie și Departamentul de Stat au vizat oficiali guvernamentali și organizații implicate în reprimarea protestatarilor și a activiștilor politici și închisorile în care activiștii au fost deținuți în condiții brutale.

Trezoreria a plasat, de asemenea, mai mulți oficiali sirieni pe lista neagră a sancțiunilor pentru rolurile lor în represiunea politică și atacurile cu gaze chimice, iar șeful serviciilor de informații militare din Uganda a fost lovit cu sancțiuni pentru abuzul extrem asupra persoanelor arestate pentru naționalitate sau convingerile lor politice.

Anunțul a venit înaintea Summit-ului pentru Democrație găzduit de Washington la sfârșitul acestei săptămâni, prezentat ca un impuls pentru promovarea unor societăți mai libere și deschise.

„Statele Unite se angajează să promoveze democrația și responsabilitatea pentru cei care abuzează de drepturile omului în întreaga lume”, a declarat secretarul de stat Antony Blinken într-o declarație.

„Statele Unite își vor folosi întreaga gamă de instrumente pentru a evidenția și a perturba aceste abuzuri ale drepturilor omului”, a spus el.

Sancțiunile iraniene au evidențiat oficialii și entitățile implicate în represiuni brutale asupra protestelor din 2009 și 2019, inclusiv Hassan Karami, comandantul unităților speciale LEF care se concentrează pe controlul mulțimilor și suprimarea protestelor, a spus Trezoreria.

De asemenea, a fost numit Gholamreza Soleimani, care conduce Basij, miliția islamică a țării implicată și în represiuni mortale din 2009 și 2019.

Sirienii incluși pe lista neagră au inclus doi generali majori ai forțelor aeriene, Tawfiq Muhammad Khadour și Muhammad Youssef Al-Hasouri, despre care Trezoreria a spus că sunt responsabili pentru atacurile cu gaze chimice care au ucis numeroși civili în 2017 și 2018.

Ugandezul lovit de sancțiuni a fost comandantul Șefului Informațiilor Militare, generalul-maior Abel Kandiho.

Oamenii arestați de biroul lui Kandiho „au fost supuși la bătăi îngrozitoare și la alte acte flagrante de către oficiali (de informații militare), inclusiv abuz sexual și electrocutări, ducând adesea la răni semnificative pe termen lung și chiar la moarte”, a spus Trezoreria.

Trezoreria SUA „va continua să se apere împotriva autoritarismului, promovând responsabilitatea pentru represiunea violentă a persoanelor care doresc să-și exercite drepturile omului și libertățile fundamentale”, a declarat Andrea Gacki, șeful biroului de sancțiuni al Trezoreriei.

Sursa ndtv.com

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide