TRENDING
  • 12:42 » Doi soți din India au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
  • 12:37 » Iulian Dumitrescu: Conform Constituţiei şi statutului partidului, am dreptul să candidez. Este o decizie personală
  • 12:35 » Percheziții DNA la locuința și biroul vicepreședintelui Consiliului Județean Gorj în legătură cu mai multe contracte de achiziții
  • 12:31 » Doi presupuși spioni ruși, arestați după ce ar fi plănuit acțiuni de sabotaj asupra sprijinului militar pentru Ucraina
  • 12:28 » Armata a mai descoperit o dronă suspectă în apropiere de baza militară Mihail Kogălniceanu
Daca ti-a placut, distribuie acum!

SUA: Rusia are până la 190.000 de soldați în apropierea frontierelor cu Ucraina

Forţele concentrate de Rusia în apropierea frontierelor cu Ucraina se ridică probabil la 190.000 de soldaţi, a estimat vineri ambasadorul SUA la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) într-o declaraţie la o reuniune a acestui forum paneuropean cu sediul la Viena privind criza din Ucraina, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

„Estimăm că Rusia a comasat probabil între 160.000 şi 190.000 de soldaţi în interiorul şi în apropierea Ucrainei, comparativ cu aproximativ 100.000 la 30 ianuarie”, a declarat Michael Carpenter la această reuniune, la care Rusia nu a participat.

„Este cea mai semnificativă mobilizare militară în Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial”, a apreciat ambasadorul american.

Anterior, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, declarase la Varşovia că SUA observă încă şi mai multe trupe ruse deplasându-se în regiunile de graniţă cu Ucraina, potrivit AFP.

„Cu toate că Rusia a anunţat că îşi retrage forţele în garnizoane, nu am văzut acest lucru încă. De fapt, vedem că mai multe forţe se deplasează în această regiune de graniţă”, a spus Austin după o întâlnire cu omologul său polonez Mariusz Blaszczak.

Imagini noi din satelit surprinse în ultimele zile arată că Rusia a adus noi echipamente militare în apropierea Ucrainei, inclusiv avioane de luptă, elicoptere de atac și unități de artilerie.

State occidentale au atenţionat miercuri că prezenţa militară rusă se intensifică la graniţele Ucrainei, contrar insistenţelor Moscovei, care afirmă că şi-a retras parţial forţele. Imagini din satelit realizate în ultimele două zile arată că se construiește un nou pod peste un râu important din Belarus și un drum de legătură, la mai puţin de 6 kilometri de graniţa cu Ucraina.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide