TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

SUA sunt în alertă maximă după amenințările Iranului. Un atac semnificativ „este inevitabil”

Statele Unite sunt în alertă maximă și se pregătesc pentru un posibil atac al Iranului care să vizeze activele israeliene sau americane din Orientul Mijlociu, ca răspuns la atacul Israelului asupra ambasadei Iranului din Siria, a declarat vineri un oficial american.

„Suntem cu siguranță într-o stare de vigilență ridicată”, a spus oficialul confirmând un raport CNN care spunea că un atac ar putea avea loc în săptămâna viitoare, scrie Reuters.

SUA se află în alertă maximă și se pregătesc activ pentru un atac „semnificativ” care ar putea avea loc de îndată, de către Iran, care vizează bunurile israeliene sau americane din regiune, ca răspuns la atacul israelian de luni la Damasc, care a ucis comandanți iranieni de vârf, a declarat un înalt oficial al administrației Biden, scria vineri CNN.

Avioane de război suspectate israeliene au bombardat luni ambasada Iranului din Damasc într-o lovitură care a ucis un comandant militar iranian și a marcat o escaladare majoră a războiului Israelului cu adversarii săi regionali.

Corpul Gărzii Revoluționare Islamice din Iran a transmis că șapte consilieri militari iranieni au murit în atac, inclusiv Mohammad Reza Zahedi, un comandant superior al Forței sale Quds, care este o elită străină de spionaj și braț paramilitar.

Iranul a declarat că își rezervă dreptul „de a lua un răspuns decisiv”.

Președintele american Joe Biden a discutat joi despre amenințarea Iranului într-un apel telefonic cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

“Echipele noastre au fost în contact regulat și continuu de atunci. Statele Unite sprijină pe deplin apărarea Israelului împotriva amenințărilor din partea Iranului”, a declarat un oficial înalt al administrației Biden.

Sursa:Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide