TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Spre deosebire de prima carte a seriei despre Hannibal Lecter, „Dragonul Roșu”, cel de-al doilea roman al lui Harris aduce în lumină personajul protagonistului său principal și oferă cititorilor o imagine mult mai complexă despre acesta. Dacă în debutul său în lumea literară doctorul Lecter era un antagonist care acționa din umbră, acum situația se schimbă în totalitate.

Apare în atenția cititorilor și Clarice Staling, care trece prin propria ei transformare, ghidată de Lecter.

Pe lângă calitățile care o recomandă din punct de vedere profesional, Harris insistă asupra aspectului fizic plăcut al eroinei sale feminine, care-i stârnește pe bărbații în fața cărora intenționează să se afirme.

 

Primii ani din viață ai lui Jame Gumb au fost marcați de lipsa afecțiunii materne. Fiu al unei actrițe căzute în patimile alcoolismului, cu un tată a cărui identitate nu este cunoscută, a fost lipsit de afecțiunea maternă și abandonat într-un orfelinat până la vârsta de 10 ani.

Astfel, anti-eroul lui Thomas Harris este surprins în Tăcerea Mieilor în două ipostaze, cea de figură paternă și mentor, dar și cea de antagonist.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide