TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Talibanii interzic muzica. Purtătorul de cuvânt al islamiștilor: „Sperăm să îi convingem pe oameni, nu să îi pedepsim”

Muzica în public va fi interzisă de talibani, a anunțat purtătorul de cuvânt al islamiștilor, Zabihullah Mujahid, într-un interviu pentru The New York Times. „Muzica este interzisă în Islam”, a spus acesta, „dar sperăm că putem convinge oamenii să nu facă astfel de lucruri, în loc să îi pedepsim”.

Sub regimul taliban anterior, din anii ’90, muzica și filmele erau strict interzise, iar încălcarea acestor reguli era aspru pedepsită. Nu existau concerte, cinematografe sau programe TV.

După ce militanții au fost îndepărtați de la putere, scena muzicală a înflorit. Au avut loc concerte și festivaluri și a fost lansat Institutul Național de Muzică din Afganistan. De asemenea, a fost înființată o orchestră exclusiv feminină care cânta în țară și în străinătate.

În interviul acordat de purtătorul de cuvânt al talibanilor celor de la The New York Times, acesta a precizat că îngrijorările pentru siguranța femeilor sunt „nefondate”. Mujahid a spus că femeile nu vor trebui să rămână în casă sau să-și acopere întotdeauna fețele și că cerința ca acestea să fie însoțite de un bărbat se aplică numai călătoriilor mai lungi de trei zile. El a mai spus că femeile vor putea în cele din urmă să se întoarcă la rutina lor zilnică.

„Dacă merg la școală, la birou, la universitate sau la spital, nu au nevoie de un însoțitor”, a spus Zabihullah Mujahid.

Acesta a oferit, de asemenea, asigurări afganilor care încearcă să părăsească țara că li se va permite, spunând că celor cu documente de călătorie valabile nu li se va interzice intrarea în aeroport.

În interviul pentru The New York Times, purtătorul de cuvânt al talibanilor a mai spus că aceștia își doresc relații bune cu comunitatea internațională, subliniind ca domenii de cooperare antiterorismul, eradicarea traficului de opiu și reducerea afluxului de refugiați către Occident.

Sursa: digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide