TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Țara care va infecta oameni intenționat cu coronavirus. Câți bani primesc cei care acceptă să fie infectați pentru un studiu

Marea Britanie va fi prima țară din lume care va infecta intenționat oameni cu coronavirus. Totul face parte dintr-un program bine pus la punct, pentru a găsi cât mai repede un vaccin eficient. 90 % din voluntarii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani vor fi infectați cu coronavirus prin nas.

Uite ce bine e să ai tot ce vrei într-un singur loc. În Digi Online vezi și filme și sport și documentare și desene animate! Hai să vezi cât de ușor ai acces, doar cu un click, dacă ai cont DIGI.ro!
Dacă va fi aprobat de autoritățile de reglementare, cercetătorii speră că studiul va intensifica eforturile de a dezvolta un vaccin, primul fiind așteptat doar la începutul anului viitor. În timpul procesului, prevăzut să înceapă în ianuarie, voluntarii vor sta la Royal Free Hospital, Londra, unde simptomele lor vor fi atent monitorizate. Rezultatele ar fi de așteptat în mai anul viitor.

Profesorul Peter Openshaw, de la Imperial College din Londra, a declarat că studiul nu are ca scop îmbolnăvirea oamenilor, ci „obținerea replicării virusului în nas”.„Credem că luând toate măsurile de precauție putem limita cu adevărat infecția și atunci ar trebui să o putem face în siguranță, având în vedere vasta experiență pe care o avem în acest domeniu”, a spus el.

Testele de genul acesta au fost pionierate în secolul al XVIII-lea de către omul de știință Edward Jenner, care l-a expus pe fiul de opt ani al grădinarului său la un virus pentru a stabili dacă vaccinul său experimental a fost eficient.

Voluntarii au vârste cuprinse între 18 și 30 de ani – grupul considerat a fi cel mai puțin expus riscului de SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19. După primirea unei doze, li se va cere să rămână la clinică timp de două săptămâni și jumătate, în timp ce simptomele lor sunt monitorizate non-stop.

Cu cât vor fi plătiți voluntarii
Încă nu a fost făcută publică suma cu care vor fi plătiți voluntarii, dar persoanele care participă la studiu ar putea fi plătite cu peste 4.000 de lire sterline pentru implicarea lor în proces, potrivit Financial Times. Pentru studii similare pentru gripă realizate de către aceeași companie, hVIVO, s-au oferit participanților până la 3.750 lire în trecut.

Voluntarii vor fi plătiți pentru timpul petrecut în clinică. De asemenea, aceștia vor fi monitorizați până la un an după aceea, pentru a se asigura că nu există efecte negative pe termen lung.
Profesorul Openshaw a declarat pentru programul Today al BBC Radio 4 că studiile ar putea oferi o „idee cu adevărat fermă” dacă un vaccin va funcționa și cum va funcționa.

“Există atât de multe vaccinuri acum în studiile de faza a III-a, așa cum le numim noi – care determină dacă vaccinul este eficient în prevenirea infecției. Dar cred că vaccinurile care vin în următoarele trei sau patru luni nu vor fi de fapt vaccinurile pe care le folosim în doi-trei ani. Deci, avem nevoie de modalități de a alinia vaccinurile noi cu vaccinurile cu eficacitate dovedită și de a determina ce le face să funcționeze”, mai spus profesorul Peter Openshaw.

Guvernul britanic a alocat 33.6 milioane de lire pentru efectuarea acestor studii pe care ei le numesc “challenge trials”. Ele implică infectarea intenționată cu viruși a persoanelor sănătoase, apoi administrarea unui vaccin pentru a vedea dacă acesta poate elimina virusul.
Aceste studii au fost făcute cu multe boli, inclusiv malaria, febra tifoidă și gripa.

Datorită implicațiilor etice, până în prezent niciunul dintre cele 23 de studii clinice ale vaccinurilor împotriva coronavirusului, care se desfășoară în prezent în întreaga lume, nu a folosit acesta metodă de studiu controversată.În schimb, se bazează pe participanții care au luat boala accidental în comunitate.

Oxford testează acum vaccinul pe 6.000 de persoane din Brazilia și Africa de Sud – și speră să aibă rezultate concludente până la sfârșitul anului.

Etichete: studiu , vaccin , coronavirus , marea britanie , infectare intentionata , voluntari

sursa peroz


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide