TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Țara în care miliardarii ruși își țin banii anunță că nu dorește să impună sancțiuni Kremlinului

Bancnote euro și lingou de aur.

Rusia este un partener de afaceri important pentru Elveția. Foto: Profimedia

Miniștrii guvernului elvețian s-au întâlnit astăzi și au condamnat recunoașterea de către Rusia a independenței regiunilor separatiste Donețk și Lugansk, considerând că este o încălcare a dreptului internațional. Aceștia au promis că se vor asigura ca Elveția să nu fie folosită ca platformă pentru a ocoli sancțiunile UE, și nu au anunțat sancțiuni proprii, scrie The Guardian.

Rusia este un partener de afaceri important pentru Elveția. Consorțiul Nord Stream care construiește gazoducte din Rusia către Europa își are sediul în orașul elvețian Zug. Compania rusă Gazprom, care furnizează gazul pentru aceste conducte de transport, are de asemenea un birou și acolo.

Ca răspuns la anexarea Crimeei din 2014, răspunsul Elveției a fost același – fără sancțiuni. Dar nici depășirea sancțiunilor.

De data aceasta miza poate fi mai mare. Afacerile cu Rusia pot fi bune, dar afacerile cu UE (de departe cel mai mare partener comercial al Elveției) sunt mai bune.

Presiunile de la Bruxelles ar putea face acest neutru non-membru UE să se răzgândească.

Sursa: Digi24

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide