TRENDING
  • 16:31 » Haos în 18 spitale după un atac cibernetic de tip ransomware. MS: Sistemul e nefuncțional. Măsuri de prevenție pentru celelalte spitale
  • 16:29 » Atac la granița României, locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-Alert. Trei răniți în exploziile din Ismail. Reacția MApN
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ieri, onor partidele coaliției CIUCIOLACU au purces la stabilirea majorării pensiilor, fiecare venind cu propria propunere electorală: PSD cu 10% și PNL cu 15%. UDMR-ul a avut doar un rol de jolly-jocker.

Și, așa cum se procedează la piață, au ajuns 12,5%, adică varianta de mijloc. PNL-ul a mai lăsat de la el, PSD-ul a mai pus ceva, exact ca târgoveții din piață. Nu a contat viața pensionarilor, nevoile lor raportate la inflație (și nu numai) și nici legea care impune majorarea anuală a punctului de pensie cu rata inflației. Totul să dea bine la electorat.

Ciudat este că așa-zișii liberali au propus varianta cea mai avantajoasă pentru pensionari, social-democrații (tot așa-ziși) venind cu aia mai proastă. Fără îndoială, acest joc de-a negocierea a fost unul de fațadă, să dea bine la populime cum că ei se luptă pentru binele oamenilor pe pe de o parte, dar și pentru menținerea echilibrului bugetar pe de alta. Vax albina! Erau înțeleși dinainte. Ce conta pentru ei legea? Deci, țeapă!

PSD-ul iese un pic mai pe plus, punctând prin presupuse ajutoare acordate celor cu pensii mici, acordate în funcție de mărime. Nu s-a specificat dacă de vorba de mărimea dinainte sau de după majorare. Și nici nu se precizează că aceste „ajutoare” au doar un caracter temporar, următoarea indexare/majorare din 2024 urmând să se realizeze raport la nivelul pensiei stabilite pentru 2023 fără ajutoarele astea. Care va fi făcută cu ei la cârmă, cu indexări/majorări mai mare, pe care și le vor asuma. Mizerabilă strategie.

Ce nu spune mass media este că legea pensiilor este clară, impunând creșterea punctului de pensie cu rata anuală a inflației. Dar ce contează pentru guvern legea? Nici cât negru sub unghie. O altă minciună este că ar fi o majorare de pensie, când de fapt ar trebui să fie INDEXARE A PUNCTULUI DE PENSIE.

Cert este că, pas cu pas, guvernul CIUCIOLACU  fraierește populația inducâd impresia grijii pentru aceasta.

În fond, ei n-ar trebui să majoreze pensiile și să indexeze, conform legii, punctul de pensie.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide