TRENDING

21:37 » Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul cerebral. Ce spune o nouă evaluare a Organizației Mondiale a Sănătății

21:35 » „Ora cu și pentru animale”. Un județ propune un opțional unic în școlile din România

21:33 » Analiză: Trump plantează deja „semințele haosului și dezbinăriii”, în cazul în care ar pierde alegerile în fața Kamalei Harris

11:27 » O japoneză și-a cumpărat trei case și o cafenea pentru pisici după ce a dat pe mâncare echivalentul a 6 lei pe zi

11:25 » Locuri unde poți vizita cele mai frumoase cascade din România

Daca ti-a placut, distribuie acum!

  • Cercetătorii spun că starea civilizaţiei umane este una „periculoasă” din cauza societăţii puternic interconectate.
  • Colapsul ar putea apărea din șocuri, cum ar fi criza financiară severă sau impactul crizei climatice.
  • Insulele din regiunile temperate şi, în general, cu o densitate scăzută a populaţiei se află în top.

Noua Zeelandă, Islanda, Marea Britanie, Tasmania și Irlanda sunt considerate locurile cele mai potrivite pentru a supraviețui unui colaps global al civilizației, potrivit unui studiu, transmite The Guardian.

Potrivit cercetătorilor, starea civilizaţiei umane este una „periculoasă” din cauza societăţii puternic interconectate.

Colapsul ar putea apărea din șocuri, cum ar fi criza financiară severă, impactul crizei climatice, distrugerea naturii, o pandemie chiar mai gravă decât Covid-19 sau o combinație a acestora, au spus oamenii de știință.

Pentru a stabili ce naţiuni ar rezista cel mai bine la un astfel de colaps, ţările au fost listate în funcţie de abilitatea de a produce mâncare pentru populaţia lor, de a-şi proteja graniţele în faţa unei migraţii masive şi de a-şi menţine o reţea electrică şi unele capacităţi de manufactură.

Insulele din regiunile temperate şi, în general, cu o densitate scăzută a populaţiei se află în top.

Cercetătorii susțin că studiul lor subliniază factorii pe care ţările trebuie să îi îmbunătăţească pentru a creşte rezilienţa. Aparent, miliardarii lumii au început să cumpere pământ pentru a construi buncăre în Noua Zeelandă pentru a se pregăti de o apocalipsă.

„Civilizaţia mondială, mare consumatoare de energie care caracterizează epoca modernă reprezintă o situaţie anormală comparată cu mare parte din istoria omenirii”, a declarat profesorul Aled Jones de la Global Sustainability Institute din Marea Britanie.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide