BREAKING NEWS
  • 16:21 » APIA: Plăţi de 1,26 miliarde de euro pentru 745.155 de fermieri ce au depus Cerere unică de plată în 2021
  • 16:11 » Luptă în instanță pentru „Babele” şi „Sfinx”. Prefectura Prahova: Monumentele rămân în domeniul public al oraşului Buşteni
  • 15:54 » Cum se folosesc testele de salivă în școli. Demonstrația făcută de miniștrii Rafila și Cîmpeanu
  • 15:47 » OMS avertizează: „Probabilitatea ca Omicron să se răspândească la nivel mondial este ridicată”
  • 15:44 » Un șofer beat oprit de poliție în Predeal a încercat să ofere 8.000 de lei agenților ca să-l lase să plece
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Un jurnalist irakian este internat în stare gravă la terapie intensivă după o tentativă de asasinat în sudul Irakului, la doar 24 de ore după ce Ihab al-Wazni, unul dintre opozanţii regimului irakian, a fost ucis, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Ihab al-Wazni, opozantul care obișnuia de mulți ani să denunțe, din orașul său natal șiit Karbala, grupările armate sau preluarea controlului ţării sale de către Iran a fost ucis duminică în momentul în care mai mulți indivizi cu pistoale dotate cu amortizor au deschis focul de arme asupra sa.

Ulterior, situația a degenerat iar manifestații au izbucnit la Karbala, dar şi la Diwaniya şi Nassiriya, alte două oraşe din sud.

În timp ce în cursul serii manifestanţii au ars cauciucuri şi prefabricate în faţa consulatului iranian din Karbala după ce au scandat în timpul procesiunii funerare a lui Ihab al-Wazni „Iranul afară!” sau „Poporul vrea căderea regimului!”, a avut loc un nou atac.

În jurul orei 01.00, „când cobora din maşină pentru a intra în casă”, în apropiere de Diwaniya, jurnalistul Ahmed Hassan de la canalul irakian Al Forat, a fost victima unor focuri de armă, a raportat AFP un martor prezent la momentul faptelor.

El a fost internat la terapie intensivă după ce a fost împușcat „cu două gloanțe în cap și unul în umăr”, a explicat un medic pentru AFP.

Asasinarea lui Ihab al-Wazni şi tentativa de asasinare împotriva lui Ahmed Hassan au făcut să reînvie imediat spectrul eliminărilor politice, într-o ţară unde a fost o obişnuinţă în timpul războiului civil (2006-2009), dar în care a încetat de atunci.

Recentele violenţe intervin în timp ce ţara ar trebui să organizeze alegeri legislative în octombrie – un scrutin anticipat promis în urma unei revolte fără precedent în octombrie 2019.

Această mişcare, “revoluţia din octombrie” încheiată cu aproape 600 de morţi, s-a oprit numai sub loviturile unei campanii de intimidare, răpiri şi asasinate.

sursa digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide