TRENDING
  • 18:29 » Al șaselea turist străin mort în Grecia. Germanul fusese dat dispărut duminică, după ce i-a dat un telefon îngrijorător soției sale
  • 18:19 » Cum a fost salvată o femeie după un grav accident de mașină?
  • 18:14 » Evaluarea Naţională 2024. Calendarul probelor. Peste 160.000 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la examen
  • 18:09 » Coreea de Nord e furioasă că SUA ajută Ucraina și amenință: „Am putea ajunge la un nou război mondial”
  • 15:39 » Ce spun turiștii străini despre stațiunea Mamaia: „Am văzut foarte multe mașini luxoase. Muzica este puțin cam tare”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Terapia cu anticorpi de la AstraZeneca, autorizată în anumite cazuri pentru prevenirea COVID-19

Autoritățile sanitare americane au autorizat miercuri administrarea de anticorpi de sinteză dezvoltată de AstraZeneca la anumite persoane care nu reacţionează bine la vaccinuri din motive medicale, pentru a le proteja împotriva COVID-19 înainte de orice expunere la virus, relatează AFP.

Este pentru prima dată când Agenția pentru Medicamente din SUA (FDA) a autorizat în regim de urgență un astfel de tratament cu rol de prevenție. Însă, această terapie nu este „un înlocuitor al vaccinării”, a avertizat agenția.

Tratamentul este autorizat doar pentru persoanele imunodeprimate (la care este probabil ca vaccinul să funcționeze mai puțin bine) sau pentru cei care nu pot fi vaccinați din motive medicale (de exemplu, au reacții alergice puternice). În aceste cazuri, tratamentul se poate administra persoanelor cu vârsta de 12 ani.

Denumit „Evusheld”, tratamentul combină două tipuri de anticorpi de sinteză (tixagevimab și cilgavimab) și se administrează sub formă de două injecții intramusculare administrate imediat după alta.

Acești anticorpi ajutați la sistemul imunitar să lupte împotriva virusului atunci când îl întâlnește, ținând proteina sa Spike, care îi permite să intre în celule pentru a le infecta.

Tratamentul „poate fi eficient pentru o prevenire pre-expunere (la virus) timp de șase luni”, precizează FDA.

El nu poate fi administrat unei persoane infectate, a subliniat agenția americană, deși Zeneca îl testează, de asemenea, pentru a-și trata copiii aflați în această situație.

Efectele secundare pot include o reacție alergică, sângerare la locul injectării, durere de cap sau oboseală.

Autorizarea terapiei cu anticorpi de la AstraZeneca se bazează pe un studiu clinic realizat pe persoane nevaccinate (cu vârsta peste 59 de ani. sau cu o boală cronică, sau cu riscul crescut de infectare), care aproape 3.500 au primit tratamentul, iar 1.700, un placebo. Riscul de a dezvolta COVID-19 sa redus cu 77% după administrarea tratamentului. AGERPRES

Sursa: Romania24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide