BREAKING NEWS
  • 20:16 » Dmitri Peskov: Ucraina face în mod constant declarații care se contrazic, nu știm dacă realizează starea reală a lucrurilor
  • 20:14 » Psihologi criminalişti au făcut portretul asasinului care și-a ucis și tranșat iubita: Cum a ajuns profesorul universitar să omoare cu sânge rece
  • 20:07 » Irina Tănase are un nou iubit: l-a înlocuit pe Liviu Dragnea cu Regele Medicamentelor (Presă)
  • 20:00 » LIVE TEXT A 93-a zi de război. Rușii au înconjurat orașul Severodonețk. Alte 70 de cadavre, găsite sub dărâmături în Mariupol
  • 19:41 » „Putin nu ascultă pe nimeni. Planul său este să guverneze Rusia până moare”. Ucrainenii avertizează că războiul „se va prelungi”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Tesla valorează peste 1000 de miliarde de dolari după contractul semnat cu Hertz

Tesla valorează peste 1000 de miliarde de dolari după contractul semnat cu Hertz pentru achiziția a 100.000 de mașini Tesla Model 3 până în 2022. Cotațiile acțiunilor Tesla au depășit pragul de 1.000 de dolari după anunțarea tranzacției.

Evoluția acțiunilor Tesla l-au surprins chiar și pe Elon Musk, care a spus că evaluarea este „ciudată”, dat fiind că Tesla nu are o problemă de cerere, ci un de producție. Cu alte cuvinte, Tesla nu avea nevoie de contractul Hertz pentru a-și vinde mașinile, ci de creșterea capacității de producție pentru a face față cererii existente.

„Ciudat că a crescut evaluarea, deoarece la Tesla este în mare măsură o problemă de producție, nu o problemă de cerere”, a scris Musk pe Twitter ca răspuns la un comentariu al lui Ross Gerber, co-fondator al fondului de investiții Gerber Kawasaki și acționar al Tesla.

Asta nu înseamnă că Musk nu jubilează la noua valoare de piață a companiei sale de suflet, care a depășit 1.000 de miliarde de dolari. Tesla intră astfel într-o ligă extrem de selectă, alături de Apple, Google, Microsoft și Amazon, în timp ce fondatorul Elon Musk îi poate flutura degetele în continuare lui Jeff Bezos, al doilea cel mai bogat om din lume, de departe.

Tesla valorează peste 1000 de miliarde de dolari. Ce spune asta despre planurile lui Elon Musk

Contractul încheiat între Hertz și Tesla este mai degrabă un exercițiu de imagine pentru gigantul închirierilor de mașini decât pentru producătorul de mașini electrice. Compania de rent-a-car a traversat o perioadă dificilă din cauza pandemiei, ieșind din procedura de faliment. Hertz își revigorează astfel brandul și arată lumii noua sa imagine.

„Vehiculele electrice sunt acum obișnuite și abia am început să vedem creșterea cererii și a interesului global. Credem cu desăvârșire că acesta va fi un avantaj competitiv pentru noi”, a spus CEO-ul interimar Hertz, Mark Fields, citat de Reuters.

Când toate mașinile vor fi fost livrate, vehiculele electrice vor reprezenta mai mult de 20% din flota globală a Hertz. Fields a citat numărul tot mai mare de vehicule electrice de vânzare și interesul consumatorilor pentru vehiculele electrificate. De asemenea, Hertz a anunțat că instalează mii de încărcătoare în rețeaua sa. Astfel, clienții care închiriază un Tesla Model 3 vor avea acces la 3.000 de stații de supraalimentare Tesla în Statele Unite și Europa.

Tesla Model 3 a fost cea mai vândută mașină de orice fel în Europa în luna septembrie, confirmând cele spuse de șeful Hertz. Nu totul este roz în ograda lui Leon Musk, însă. Problemele lanțului de aprovizionare afectează și Tesla, chiar dacă într-o măsură mai mică decât pe alți producători. În plus, investigația NHTSA pune probleme planului lui Musk de a lansa versiunea finală a sistemului Full Self-Driving.

Sursa promotor


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide