TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Tîlvăr: Prezența militarilor americani în România reprezintă dovada solidarităţii şi angajamentului SUA faţă de regiunea Mării Negre

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a avut luni o întrevedere cu ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, relatează News.ro.

„Întrevederea celor doi oficiali a oferit prilejul abordării unor subiecte importante pe dimensiunea de apărare, precum situaţia actuală de securitate din regiunile Mării Negre şi Orientului Mijlociu, aspecte privind planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu şi perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării. Ministrul a mulţumit oficialului american pentru dialogul constant şi coordonarea strânsă, aspecte esenţiale într-un mediu de securitate aflat într-o continuă schimbare, care întăresc şi mai mult Parteneriatul Strategic dintre cele două state”, arată Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, Tîlvăr a reiterat importanţa prezenţei trupelor SUA în România, complementară capabilităţilor de descurajare şi apărare ale NATO, apreciind profesionalismul forţelor americane.

„Aceste dislocări reprezintă încă o dovadă a solidarităţii şi angajamentului SUA faţă de regiunea Mării Negre, iar contribuţia persistentă este fundamentală în descurajarea acţiunilor Federaţiei Ruse în regiune”, a arătat ministrul Apărării.

De asemenea, potrivit MApN, ambii oficiali au concluzionat că oferirea unei asistenţe internaţionale multidimensionale continue este esenţială pentru susţinerea Ucrainei în efortul defensiv şi pentru restabilirea ordinii şi stabilităţii regionale şi internaţionale.

În finalul întrevederii, ambele părţi au convenit continuarea dialogului în vederea dezvoltării priorităţilor comune în perspectiva Summit-ului NATO din luna iulie, de la Washington.

Sursa:Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide