BREAKING NEWS
  • 9:50 » DE-A PLÂNSU’ CU INDUSTRIA DE APĂRARE
  • 9:41 » Magazinul tau de accesorii! www.petmo.ro
  • 13:30 » Probleme cu șobolanii în școlile din București – Primăria nu a inclus unitățile școlare în planul de deratizare
  • 13:27 » ‘Sindromul peșterii’ – frica oamenilor de a ieși în lume după mai mult de un an de distanțare socială
  • 13:20 » Cutremurele în serie din Vaslui s-au produs în locul unde s-au făcut forări prin fracturare hidraulică pentru gazele de șist
  • 13:05 » Grecia pregătește tăieri de salarii și sancțiuni pentru profesorii care refuză vaccinarea și testarea
  • 13:03 » Îngrijorările cresc în China din cauza variantei Delta: Țara înregistrează brusc tot mai multe focare de infecție cu COVID-19, chiar și în rândul persoanelor vaccinate / Transportul neesențial din Beijing a fost restricționat

Tone de carne de pui cu salmonella, în România. Bacteria este periculoasă pentru om!

Directorul ANSVSA avertizează cu privire la tonele de alimente cu salmonella care ajung tot mai des în România. 

Mihai Ponea, directorul general al ANSVSA, anunțat că tone de carne de pui cu salmonella ajung în România din Polonia, scrie stirileprotv.ro.

”21 de alerte pe salmonella interititis cu proveniență în special din zona Poloniei. Avem o cantitate de produse din carne de pasăre, pulpe, organe, ele sunt de ordinul zecilor de tone care au fost confiscate și retrase de pe piață”, a declarat Mihai Ponea, directorul general al ANSVSA.

Legea spune că fiecare lot de carne care urmează să fie vândut trebuie verificat cu probe care ajung la laborator. Din peste 2.500 de tipuri de salmonella, doar două sunt periculoase pentru oameni.

”Firmele sunt obligate să își verifice calitatea microbiologică și apoi să se prezinte pe raft cu produsul respectiv la vânzare. Dar se poate întâmpla să apară accidente pe lanțul frigorific mai ales, cum vă spuneam”, a declarat Nastasia Belc, directorul general al Institutului pentru Cercetare Alimentară.

TOTUL despre Salmonella. Cum îți dai seama dacă un aliment e contaminat și cum EVIȚI îmbolnăvirea

Din păcate, un aliment contaminat cu salmonela nu poate fi depistat prin simpla privire a acestuia sau prin miros. Acest lucru poate fi determinat numai printr-un test de laborator. Puteți însă să luați măsuri pentru a  limita riscul de intoxicații alimentare provocat de consumul de alimente contaminate cu această bacterie.

Simptome

Potrivit Centrului de Control și Prevenție a Bolilor, dacă dezvoltați crampe abdominale, diaree și febră în termen de 12 până la 72 de ore după consumul unui aliment iar simptomele durează de la patru la șapte zile, este posibil să fiți infectat cu salmonella. Carnea de pasăre infectată cu Salmonella este una dintre cele mai frecvente cauze ale acestui tip de intoxicații alimentare, dar și alte alimente pot fi contaminate, cum ar fi ouăle, carnea, brânza, nucile, laptele nepasteurizat, sucurile de fructe, condimentele, fructele și legumele crude.

Evitarea contaminării

Agenția Americana de Siguranță Alimentară recomandă  să se evite consumul de alimente crude. Gătiți ouăle până când albușul și gălbenușul sunt ferme, țineți la rece alimentele și nu lăsați mâncarea afară mai mult de două ore. Folosiți ustensile separate pentru mâncare gătită și cea crudă, spălați-vă des pe mâini și curățați toate ustensilele și suprafețele înainte și după utilizare. Gătiti carnea la temperaturi mari pentru a ucide bacteriile în cazul în care alimentele sunt contaminate, limitând astfel riscul de infectare.

sursa- dcnews

Daca ti-a placut, distribuie acum!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide