TRENDING
  • 12:29 » ADEVĂRATUL „TUN” PIȚUȚURCĂ
  • 22:33 » Cât rezistă canabisul în organism. Cazul unui tânăr depistat pozitiv la două săptămâni de la consum
  • 22:32 » La ce distanță poți avea fereastra de lumină față de proprietatea vecină. Interdicția impusă de lege
  • 22:32 » „Regele” Hagi împlinește 58 de ani. Cel mai iubit fotbalist, despre copilărie: „Jucam pe stradă, în picioarele goale”.
  • 22:32 » Test de cultură generală: „Mâna-ntinsă care nu spune o poveste nu primește pomană“
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Energia electrică fără fir

Tesla a fost pasionat toată viața de electricitate și și-a dorit să realizeze o invenție care să poată furniza energie  electrică fără a fi conectată la un alt dispozitiv. Deoarece a fost un bărbat foarte ambițios, acesta a construit două bobine care urmau să împrăștie fulgere la o înălțime de aproximativ 39-40 de metri.

 

Radio-ul

Deși Guglielmo Marconi a prezentat în 1895 un dispozitiv care funcționa pe bază de unde radio, spunând că este propria sa invenție, cel care a pus bazele unei asemenea tehnologii a fost chiar Nikola Tesla. Bărbatul a realizat un experiment în 1893 cu ajutorul unor curenți electrici, ce a avut ca scop transmiterea unui mesaj codat cu un emițător cu scântei de 5kW.

 

Motorul de inducție

Primul motor de inducție a fost construit de către Tesla în 1883, în timp ce își făcea stagiatura la Strassburg. Dar, ce este mai exact un motor cu inducție? Acesta este un motor care funcționează pe bază de curent alternativ, curentul din rotor fiind obținut din inducția electromagnetică a câmpului magnetic din bobină.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide