BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Tenul este luminos

Atunci când dormim, sângele nostru transportă oxigenul, vitaminele și mineralele la piele. Dacă orele de somn sunt prea puține, atunci procesul de transport este încetinit. Deci discutăm automat despre un ten cu o mai puțină strălucire.

Cu cât se produce mai mult colagen, cu atât avem mai puține riduri. Epiderma va fi una sănătoasă și fermă. În cazul în care dormi 5 ore noaptea, sau chiar și mai puțin, atunci pielea se usucă și ridurile se vor „stabili” pe chipul tău din ce în ce mai rău.

 

Părul va fi unul și mai strălucitor

Părul este și el afectat de orele puține de somn. Așadar, el ajunge să se degradeze, să se rupă, iar în cele din urmă cade. Foliculele se obțin prin minerale și nutrienți din fluxul sanguin. Mai puțin somn înseamnă o circulație scăzută a sângelui. De asemenea, lipsa de odihnă crește nivelul cortizonului, un hormon al stresului, iar acesta este un alt factor ce duce la deteriorarea și căderea părului.

 

Ochii își recapătă strălucirea

Credem că este zona în care se vede cel mai repede lipsa de somn. Cearcănele, ochii roșii, umflați – semnele clare ale lipsei de somn.

Dacă în rutina ta de noapte nu există minim 7 ore de somn, atunci sunt afectate circulația sângelui și drenajul limfatic, de unde și „urmele” de pe chipul tău. O hidratare corespunzătoare și un somn copios te vor ajuta să scapi de aceste semne.

 

 

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide