TRENDING
  • 18:29 » Al șaselea turist străin mort în Grecia. Germanul fusese dat dispărut duminică, după ce i-a dat un telefon îngrijorător soției sale
  • 18:19 » Cum a fost salvată o femeie după un grav accident de mașină?
  • 18:14 » Evaluarea Naţională 2024. Calendarul probelor. Peste 160.000 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la examen
  • 18:09 » Coreea de Nord e furioasă că SUA ajută Ucraina și amenință: „Am putea ajunge la un nou război mondial”
  • 15:39 » Ce spun turiștii străini despre stațiunea Mamaia: „Am văzut foarte multe mașini luxoase. Muzica este puțin cam tare”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Sighișoara

Sighișoara este unul dintre cele mai frumoase orașe din România și printre puținele cetăți medievale din Europa care mai sunt încă locuite. Descoperă ce obiective turistice poți vedea în Sighișoara și ce poți vizita în împrejurimi.
Datorită arhitecturii sale, a poziției dominante și a ambianței geografice, orașul a fost supranumit încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea „Perla Transilvaniei”. Planul orașului-cetate este caracteristic orașelor germane întemeiate în evul mediu târziu.

Cluj

Orașul Cluj-Napoca a fost prezentat drept „orașul comoară” de către istoricul clujean Kuckacs Jozsef în cartea sa, dar și „poarta” spre nordul Transilvaniei în partea a treia a seriei de documentare „Wild Carpathia” Ridicat la rangul de municipiu din timpul domniei împăratului Hadrian (117-138), numindu-se pe atunci Municipiul Aelium Hadrianum Napoca, apoi la rangul de colonie sub Marcus Aurelius și Commodus, orașul Cluj-Napoca este atestat documentar încă de acum două milenii de către geograful grec Claudius Ptolomaeus.

Alba Iulia

Situat în inima Transilvaniei, Alba Iulia, unul dintre cele mai frumoase orașe medievele din România, este vizitat anual de mii de turiști, atât români, cât și străini. Cetatea Alba Carolina este cu siguranță prima în topul celor mai importante locuri de vizitat în Alba Iulia și în Transilvania. Cetatea este împărţită în mai multe trasee turistice şi astfel, cei interesaşi pot să parcurgă Traseul celor Trei Fortificaţii, Traseul Porţilor, Traseul Neamului Românesc, Traseul Sudic, Traseul Estic sau Traseul Nordic.

 

Sursa: Libertatea.ro

 

 

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide