BREAKING NEWS
  • 1:21 » Vaccinul românesc este gata
  • 0:25 » Premierul Ciucă anunță plafonarea prețului la energie și la gaze, de la 1 februarie
  • 0:23 » Gradul de siguranță în școli, între 76 și 82%, spune Cîmpeanu. Ce a răspuns ministrul la întrebarea „cum își trimite copilul la școală”
  • 0:22 » Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute, fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalități
  • 0:20 » FOTO: Un minor şi doi tineri din Afganistan, depistaţi la frontiera Giurgiu, ascunşi într-un TIR turcesc
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Victor Hugo

Victor Hugo (1802-1885) este unul dintre cei mai renumiți scriitori francezi ai tuturor timpurilor. Printre cele mai cunoscute capodopere ale sale se numără: „Mizerabilii”(1862), „Ultima zi a unui condamnat la moarte”(1892) sau „Cocoșatul de la Notre-Dame”.

Romain Gary

Romain Gary (1914-1980) s-a născut în Vilnius, Lituania, dar s-a mutat în Franța alături de familia sa la vârsta de 14 ani. A studiat Dreptul, iar în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial s-a alăturat Forțelor Aeriene. Abia după război și-a început cariera de scriitor.

Marcel Proust

Marcel Proust, născut Valentin Louis Georges Eugène Marcel Proust, (1871-1922) este considerat unul dintre cei mai influenți scriitori ai tuturor timpurilor. Încă de la o vârstă fragedă, Proust a suferit de astm, afecțiune care îl obliga adesea să se izoleze la pat pentru lungi perioade de timp.

Albert Camus

Albert Camus (1913-1960) s-a născut în Algeria franceză și a fost un filosof, autor și jurnalist.  De-a lungul vieții sale, a fost un bărbat puternic implicat în politică. În calitate de filosof, a stat departe de mișcările principale ale perioadei sale, opunându-se atât Marxismului cât și Existențialismului.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide