BREAKING NEWS
  • 0:00 » Piața globală de fuziuni și achiziții a scăzut cu 20% în prima jumătate a anului 2022, după recordul atins anul trecut
  • 23:58 » One United Properties cumpără un nou teren în Floreasca și dezvoltă un nou proiect rezidențial cu blocuri de mică înălțime/ Compania negociază pentru peste 20 de dezvoltări
  • 23:56 » 20 de ONG-uri cer Avocatului Poporului să evalueze constituționalitatea OUG-ului privind Cloud-ul guvernamental
  • 23:53 » CNCAV se desființează. Andrei Baciu: A fost o reală onoare, o mândrie adevărată. 67 de oameni au lucrat continuu pentru a vă vaccina în siguranță
  • 23:51 » Adela Cojan: Am fost țara din Europa cu cele mai mari controverse legate de vaccinul anti-COVID
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Micropigmentarea buzelor

Un exemplu de micropigmentare completă a buzelor ar fi un tatuaj care umple întregul spațiu al buzelor. Un aspect mai plin, mai consistent poate fi realizat prin colorarea buzelor.

O parte importantă a acestei proceduri necesită conturarea marginilor care înconjoară buzele. Acest lucru este însoțit de umplerea lor cu culoarea preferată.

Poți alege o culoare de buze care este apropiată de culoarea naturală. Consecințele nu vor rămâne la fel de mult timp ca cele ale unor culori mai strălucitoare și mai îndrăznețe.

Prin urmare, acest lucru înseamnă că va trebui să faci retușuri mai regulat decât dacă ai ales o nuanță mai strălucitoare.

Ce trebuie făcut în prealabil?

Procedurile de micropigmentare a buzelor trebuie să satisfacă un set de specificații înainte de a fi executate în mod optim și de a genera rezultate de calitate.

Trebuie stopată administrarea de medicamente anticoagulante (aspirină etc.) și vasoconstrictoare cu 10 zile înainte de operație.

Ar trebui stopată administrarea de antibiotice cu două săptămâni înainte și după acceptarea unui tatuaj de culoare a buzelor, altfel, organismul ar putea să se debaraseze de pigment.

Zece zile înainte de aranjamentul semipermanent de fard de buze, trebuie evitat statul la soare și solar.

Se interzice consumul de alcool cu 24 de ore înainte de intervenția chirurgicală, precum și băuturile cu conținut de cofeină, aplicarea produselor de îngrijire a pielii și consumul de alimente picante.

Din cauza tuturor acestor agenți, sângele se poate subția și poate începe secreția limfatică, ceea ce face procedura mai complicată și îngreunează procesul de vindecare.

Fumatul nu ar trebui să se facă cu două ore înainte de tehnică.

Detalii despre micropigmentarea buzelor

Un anestezic limitat este, de obicei, tot ceea ce este esențial pentru a menține pielea amorțită.

Cele mai multe tehnici maxime de micropigmentare sunt administrate într-un cabinet. Tatuajele sunt aplicate fie cu un dispozitiv asemănător unui stilou, fie cu un pistol de tatuaje tradițional.

Acest tratament include injectarea unui pigment de oxid de fier în stratul mijlociu al pielii (derma) cu ajutorul unui ac introdus.

Cât durează?

Majoritatea procedurilor durează de la 30 de minute până la numeroase ore pentru a fi realizate. Specialistul va furniza un antiseptic pentru a păstra zona tratată decontaminată după procedură.

În prelungire, este posibil să se se administreze un unguent pentru a susține vindecarea și a păstra zona moale. În unele cazuri, se poate aplica un bandaj pe zonă pentru a o apăra timp de câteva ore după procedură.

Riscuri

Este probabil să apară o serie de probleme în urma micropigmentării. Printre acestea se numără:

Infecția

Există invariabil probabilitatea unei infecții atunci când se folosesc seringi nesterilizate sau cerneală contaminată atunci când sunt implicate ace.

De obicei, este mai puțin probabil să apară contaminări dacă procedura este efectuată într-un salon de tatuaje controlat sau într-un cabinet medical cosmetic standardizat. Ca o consecință a utilizării acelor nesterile, pot fi purtători de viruși precum hepatita și HIV.

Reacție alergică

În funcție de tipul și culoarea cernelii de tatuaj folosite, poți fi alergic la ea.

Noduli și țesut cicatricial

Cerneala de tatuaj poate fi distinsă de organism ca o „substanță străină” și poate dezvolta noduli (numiți granuloame) în jurul fărâme de pigment.

Semnele care se formează în urma unei răni sau a unui traumatism pot fi numite cicatrici cheloide. Cicatricile cheloide sunt mai mari și mai dificil de vindecat, spre deosebire de răni.

Complicații RMN

Potrivit câtorva articole, pigmenții din cerneala de tatuaj intră în conflict cu calitatea scanării RMN (imagistică prin rezonanță magnetică). În calcul, unii pacienți care au suportat imagistica RMN a capului lor au prezentat umflături sau arsuri în apropierea fețelor tatuate.

Cele mai obișnuite reacții după micropigmentare sunt o mică sângerare, inflamație și cruste.

Recuperare

Este tipic ca zona operată să se confrunte cu umflături și roșeață. Vei primi indicații din partea chirurgului plastician sau a specialistului în cosmetică cu privire la frecvența cu care trebuie să administrezi gheață în zona afectată și ce tip de unguent să aplici..

Procedura pe care ai făcut-o va fi însoțită de instrucțiuni specifice. Ține cont de aceste instrucțiuni cu atenție. În cazul în care ai întrebări sau atenționări, discută cu medicul cosmetician sau persoana avizată care face procedura.

 

sursa: libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide