BREAKING NEWS
  • 23:45 » 2.551 Euro pentru primul copil nou-nascut,in Serbia
  • 23:17 » Accident VIOLENT pe o șosea din județul Prahova. Sunt două persoane rănite
  • 23:14 » FOTO: Accident teribil pe o șosea din Bistrița-Năsăud. Fetiță de 5 ani și o femeie, băgate în spital
  • 23:13 » Următoarea pandemie ar putea fi mai letală decât COVID-19, afirmă creatoarea vaccinului AstraZeneca
  • 23:12 » FOTO: Au văzut moartea cu ochii. Trei persoane au fost rănite şi au ajuns la spital, după un accident în Vâlcea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Bilanțul unui accident de mină petrecut în Siberia a crescut dramatic, joi seara, ajungând la 52 de morți, potrivit presei ruse. Printre cei care și-au pierdut viața se numără și șase salvatori de la serviciul de urgență, care, potrivit unor informații preliminare, ar fi rămas fără oxigen în butelii.  Șeful minei, adjunctul acestuia și șeful de șantier au fost arestați în urma acestei tragedii. 

ACTUALIZARE ORA 23:00 Inițial, 11 persoane au fost confirmate ca decedate, după ce s-ar fi produs un incendiu, joi dimineața, într-un puț de ventilație al minei, care ulterior s-a umplut de fum. Echipa de salvare care a fost trimisă să intervină ar fi pierdut contactul cu cei de la suprafață, relatează BBC.

Mina de la Listviajnaia este situată în regiunea Kemerovo, la aproximativ 3.500 km est de Moscova.

Aproximativ 285 de persoane se aflau în mină în momentul accidentului. Marea majoritate au reușit să scape, dar cel puțin 50 au fost transportate la spital. Unele dintre ele erau intoxicate cu fum.

Atât agenția rusă de știri de stat Tass, cât și agenția privată Interfax au raportat că joi seară numărul morților a crescut la 52, iar o sursă din cadrul serviciilor de urgență a declarat pentru Tass că „nimeni nu a mai rămas în viață”.

Căutarea de eventuali supraviețuitori au fost întrerupte în cursul serii, din cauza temerilor că nivelurile periculos de ridicate de metan din mină ar putea provoca o explozie.

Președintele rus Vladimir Putin a reacționat și a spus că speră să fie salvați cât mai mulți oameni, vorbind despre „o mare tragedie”.

În 2016, autoritățile au evaluat siguranța celor 58 de mine de cărbune din țară și au declarat că 34 la sută dintre ele sunt potențial nesigure. Lista nu includea la acel moment mina Listviajnaia.

Știrea inițială:

Unsprezece mineri au murit şi 49 au rămas blocați joi în subteran după izbucnirea unui incendiu într-o mină de cărbune în regiunea Kemerovo din Siberia, au anunţat serviciile pentru situaţii de urgenţă şi autorităţile locale.

Potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă al Federaţiei Ruse, dintre cei 285 de oameni care se aflau în mina Listviajnaia, 236 au fost scoşi la suprafaţă. Operaţiunea de salvare continuă.

Totodată, 49 de mineri sunt blocaţi în continuare în subteran. Locul în care sunt minerii blocați “nu este cunoscut deocamdată”, a precizat un responsabil local al ministerului, citat de TASS.

“Potrivit datelor preliminare, mai mulţi muncitori au fost intoxicaţi cu fum. Numărul de victime urmează să fie precizat”, a comunicat secţia regională a Comitetului de Investigaţii din Rusia, într-un comunicat.

Ultimele informații vorbesc despre 11 victime

Sursa Digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide