TRENDING
  • 21:28 » Primarii a două comune din Bihor sunt cercetaţi penal pentru că ar fi obţinut fonduri de la Guvern pe baza unor documente contrafăcute
  • 21:26 » Klaus Iohannis mulțumește Germaniei pentru că sprijină aderarea României la Schengen: “Prietenul la nevoie se cunoaște”
  • 21:23 » Turcia a arestat 20 de persoane pentru presupuse legături cu atentatul terorist comis duminică la AnkaraTurcia a arestat 20 de persoane pentru presupuse legături cu atentatul terorist comis duminică la Ankara
  • 21:18 » Caz revoltător în Alba. Un tânăr cu handicap grav, umilit de un medic din Comisia de Evaluare: „Ar putea pune marfă pe raft la magazin”
  • 21:10 » Geoană propune ca România să se alăture Franței și Marii Britanii într-o Antantă Cordială pentru mediu
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Dintre toți cei 32 de europarlamentari români, doar șase eurodeputați de la USR PLUS (grupul Renew Europe condus de Dacian Cioloș), au votat proiectul de rezoluție privind sancționarea statelor care nu au respectat drepturile LGBTQI+, printre care se află și România, potrivit unui document oficial al Parlamentului European (PE). Toți ceilalți europarlamentari români, liberali, pesediști sau de la UDMR, s-au abținut de la vot sau au votat împotriva.

Cu toate acestea, rezoluția a fost adoptată de Parlamentul European cu 387 de voturi „pentru”, 161 „împotrivă” și 123 de abțineri.

Astfel, PE a votat ca toate căsătoriile sau parteneriatele între persoane de același sex constituite într-un stat membru UE să fie recunoscute în toate statele membre. De asemenea, PE cere prin acest vot Comisiei Europene să sancționeze România pentru nerespectarea deciziei Curții de Justiție a UE în cauza Coman-Hamilton și Asociația Accept. Ungaria și Polonia vor fi și ele sancționate, pentru încălcarea drepturilor comunității.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide