TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Trenurile circulă cu restricții de viteză din cauza șinelor vechi care se dilată/Ce spune CFR Călători despre funcționarea climatizării în vagoane

Trenurile de călători circulă cu o viteză redusă cu 20-30 km/h. faţă de viteza normală pe liniile unde temperatura în şină depăşeşte 50 – 55 grade pentru ca traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, a anunţat Compania CFR Infrastructură. Limitările de viteză sunt impuse până vineri, 1 iulie, mai ales pe secțiile cu șine vechi, nemodernizate. ( n.r. magistralele reabilitate sunt București-Constanța, București-Predeal și tronsoane dintre Sighișoara și Curtici). De asemenea, CFR Călători a anunțat verificări pentru trenurile cu aer condiționat înainte de plecare pe traseu și a făcut apel către călători să nu deschidă gemurile în parcurs.

Restricțiile sunt impuse din cauza temperaturilor de peste 50 de grade de la nivelul șinelor care se dilată : ,,Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că începând de astăzi, 29 iunie 2022, și până vineri, 1 iulie, când sunt anunțate temperaturi care vor depăși 37-38 de grade în aer, conform informărilor transmise de ANM, se vor lua măsurile speciale pentru desfășurarea traficului feroviar în condiții de siguranță.

În această perioadă, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe reţea, în regiunile aflate sub atenționare de COD GALBEN și COD PORTOCALIU, prin verificarea directă ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină va depăși 50 de grade Cpe anumite intervale de stații, unde situația o impune, se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor CU 20-30 km/h FAȚĂ DE viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Și CFR Călători a anunțat măsuri specifice din cauza caniculei care înginge metalul din șine și vagoane : ,,În contextul avertizărilor emise de Administrația Naționala de Meteorologie privind temperaturile ridicate și disconfortul termic accentuat pentru această perioadă de vară, CFR Călători face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare. Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs. Pot aparea situații în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna și peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcționeaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali.  Mulțumim tuturor pentru înțelegere.”

Avertizarea ANM COD PORTOCALIU : ,,Interval de valabilitate: 29, 30 iunie și 01 iulie. Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic accentuat. Zone afectate: conform textului și hărții.  În zilele de miercuri (29 iunie), joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37…38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

sursa: economedia.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide