TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Sir Andrew Pollard, șefului Grupului de Vaccinuri Oxford, avertizează că apariția și răspândirea tulpinii Delta fac imposibilă atingerea imunității colective, întrucât această variantă a coronavirusului poate afecta și persoanele vaccinate, chiar dacă într-o formă mai ușoară.

„Varianta Delta va infecta în continuare persoanele care au fost vaccinate. Și asta înseamnă că oricine nu este încă vaccinat, la un moment dat, va întâlni virusul. Și nu avem nimic care să oprească transmiterea respectivă. Această tulpină ne-a adus în situația în care imunitatea de turmă nu e posibilă pentru că infectează și oamenii vaccinați. Cred că ceea ce urmează e ca virusul să dezvolte o nouă tulpină care să fie și mai transmisibilă printre cei vaccinați. De aceea, e important ca programele de vaccinare să nu fie construite în jurul ideii atingerii imunității de turmă”, a explicat Pollard, conform CNBC.

Șeful Grupului de Vaccinuri Oxford a mai spus că vaccinurile pot încetini transmiterea virusului, datele indicând faptul că persoanele vaccinate care s-au infectat cu coronavirus sunt contagioase pentru o perioadă mai scurtă de timp. Cu toate acestea, având în vedere rata mare de transmisibilitate a variantei Delta, vaccinarea nu poate opri de tot răspândirea virusului.

Sursa: Digi World


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide