TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Turneul WTA de la Praga, fără jucătoare din Rusia şi Belarus. Sportivele din cele două ţări nu au fost primite în Cehia!

 

 

Poliţia cehă a împiedicat o jucătoare de tenis din Rusia să intre în ţară înaintea turneului WTA Praga Open, au anunţat vineri organizatorii, în contextul în care o nouă rezoluţie guvernamentală interzice prezenţa sportivilor din Rusia sau Belarus, ceea ce a făcut ca organizatorii să excludă şi alţi concurenţi, relatează Reuters. Turneul de la Praga începe luni şi era de aşteptat prezenţa câtorva jucătoare din Rusia şi Belarus, printre care rusoaica Evgeniya Rodina sau belarusa Aliaksandra Sasnovich, ca neutre, fără steag sau simbol naţional. Însă guvernul a aprobat la sfârşitul lunii iunie o rezoluţie care interzice sportivilor din Rusia şi Belarus să concureze la evenimente pe teritoriul Cehiei, permiţând poliţiei să revoce vizele acestor persoane. Directorul turneului, Miroslav Maly, a declarat că poliţia a împiedicat joi intrarea în ţară a unei participante la Praga Open, iar organizatorii au informat alţi cetăţeni ruşi şi belaruşi să nu se deplaseze la turneu în urma incidentului. „A fost prima participantă care a sosit în Republica Cehă cu un paşaport rusesc”, a declarat Maly, adăugând că aceasta a părăsit deja ţara. În urmă cu o săptămână, autorităţile poloneze au refuzat, de asemenea, accesul jucătoarei ruse de tenis Vera Zvonareva, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 2008, din motive de securitate de stat şi siguranţă publică. Statele din Europa Centrală şi de Est au fost printre cei mai fideli aliaţi ai Ucrainei de când Rusia a invadat ţara în februarie 2022. Din iunie 2022, guvernul ceh a încetat să mai elibereze vize pe termen lung pentru cetăţenii ruşi, care pot intra doar cu vize pe termen scurt dacă au rude cu cetăţenie din Uniunea Europeană sau dacă doresc să intre pe motive umanitare.

SURSA: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide