TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Un alt aliat al lui Putin aplaudă invazia Rusiei în Ucraina. al-Assad: Occidentul e responsabil pentru haos

MOSCOW, RUSSIA – SEPTEMBER 13, 2021: Syria’s President Bashar al-Assad (L) and Russia’s President Vladimir Putin shake hands during a meeting in the Kremlin. Mikhail Klimentyev/Russian Presidential Press and Information Office/TASS,Image: 632019464, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Mikhail Klimentyev / TASS / Profimedia

Aliat al Moscovei, președintele Siriei, Bashar al-Assad, rămân alături de Vladimir Putin, transmițând că invadarea Ucrainei este „o corectare a istoriei” și „o restabilire a echilibrului ordinii mondiale după căderea URSS”.

„Siria este alături de Rusia, fiind convinsă de validitatea poziției sale”, a spus președintele sirian, într-o convorbire cu Putin, potrivit unui comunicat citat de AFP.

al-Assad a calificat NATO ca fiind „o amenințare globală” și un instrument al țărilor ale căror „politici iresponsabile vizează destabilizarea lumii”.

Damascul este un aliat ferm al Rusiei, care a intervenit militar în Siria din 2015, în sprijinul forțelor lui Bashar al-Assad și împotriva jihadiștilor. Această intervenție este considerată a fi punctul de cotitură care a permis regimului lui Bashar al-Assad să rămână la putere.

Peste 63.000 de soldați ruși au fost dislocați în Siria, potrivit Moscovei.

„Națiunile occidentale sunt responsabile pentru haos și vărsarea sângelui”, a spus al-Assad în timpul convorbirii telefonice de vineri cu Vladimir Putin.

sursa: news20.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide